În această perioadă, foarte mulți români țin Postul Paștelui sau Postul Mare, cel mai lung și aspru post din an. Dacă și tu ții acest post și ești un mare fan al deserturilor, însă nu știi ce să mănânci pentru a nu te înfrupta, noi avem soluția.
Astăzi îți prezentăm o rețetă simplă și delicioasă de salam de biscuiți de post care te va duce instant cu gândul la copilăria petrecută la bunici. Tot ce trebuie să faci este să urmezi indicațiile de mai jos, iar la final vei obține un desert savuros de care te vei îndrăgosti.
Ingrediente:
1 kg biscuiti400 ml apa300 g margarina 200 g stafiderahatnuca macinata200 g zahar4 linguri cacaonuca cocosesenta rom
Mod de preparare:
Pentru început, trebuie să rupi sau să zdrobești biscuiții în bucăți mici. Apoi într-o oală trebuie să pui la topit margarina tăiată bucăți și după să adaugi zahărul.
Amestecă totul până se topește, iar ulterior pune peste cacao și când se omogenizează, oprește focul. Pasul următor este să adugi stafidele, esența de rom, rahatul, și nuca, iar apoi lasă să se racorescă timp de 5 minute.
După, pune biscuiții zdrobiti peste compoziția obținută și amestecă cu lingura foarte bine și lasă 10 minute să se răcorească.
Între timp, întinde pe masă o folie plastic sau aluminiu, presară nuca de cocos, toarnă compozitia de biscuiți și formează ruloul. Dă-i forma de salam, împachetează și rulează strâns.
Lasă totul la frigider timp de câteva ore până când se întărește și după îl poți servi rece alături de cei dragi.