Salată de crudități cu piept de pui. O mâncare ideală pentru cine vrea să slăbească. 

Salata de crudități cu piept de pui poate constitui oricând un aperitiv potrivit pentru orice zi obișnuită, cât și pentru o masă festivă, totul ține de cum este pusă în evidență. Nu necesită mult timp de preparare, nici multe ingrediente. Se poate adapta după gustul fiecăruia și se poate face în orice sezon. Rețeta dată aici este pentru 2 porții.

Ingrediente:

1 țelină medie;2 morcovi;1 măr mare;1/2 piept de pui fiert;2-3 linguri de maioneză;1-2 linguri de smântână;zeamă de lămâie (după gust);sare, piper și opțional hrean.

Mod de preparare

Pieptul de pui se fierbe și se lasă la răcit, timp în care se curăță și se dau pe răzătoare țelina, morcovii și mărul. După ce s-a răcit, se taie bucățele mici și se amestecă într-un bol cu celelalte legume rase. Se pun  lingurile de maioneză și smântână și se amestecă până se omogenizează. Se asezonează cu sare și piper, se adaugă zeamă de lămâie, după gust, iar pentru un plus de savoare și prospețime se poate adăuga puțin hrean ras.

Se poate servi imediat sau se poate lăsa la rece pentru o oră, după care se poate aranja după gustul și imaginația fiecăruia.

Rețeta de ouă umplute cu pateu de ficat. Ingredientul care o face diferită și conferă o textură fină umpluturii

 

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here