În China se află un sat uitat de timp, unde oamenii au fost înlocuiți de o vegetație luxuriantă și de tăcerea apocaliptică a abandonului. Acest „sat fantomă”, odată animat de viața a aproximativ 2000 de pescari și familiile lor, a fost lăsat în voia sorții după 1990, când localnicii au început să plece, căutând un viitor mai bun departe de aceste locuri. Până în 1994, nu mai rămăsese niciun picior de om pe străzile sale, iar natura a preluat controlul, acoperind casele cu un covor verde de plante înfloritoare și vegetație densă.  

De atunci, natura și-a demonstrat forța, revendicându-și teritoriul. Aproximativ 500 de case au fost complet înghițite de o vegetație densă, transformând satul într-un loc cu totul special în lume, scrie BBC.

Pe insula Shengshan, parte a arhipelagului Zhoushan din estul Chinei, se află satul Houtouwan, un loc abandonat care a câștigat notorietate datorită modului fascinant în care natura și-a recucerit spațiul.

Până în anii 1990, Houtouwan era un sat de pescari, cu peste 2.000 de locuitori care trăiau în armonie cu marea. Totuși, izolarea insulei, accesul limitat la educație și dificultățile de aprovizionare i-au determinat pe locuitori să caute oportunități mai bune pe continent.

Parcul IOR, devastat: sute de copaci au fost tăiați. Peisaj dezolant lăsat în urmă

În 1994, satul a fost complet părăsit, iar liniștea a cuprins clădirile abandonate.

Vegetația luxuriantă a început să acopere străzile, acoperișurile și pereții caselor. Astăzi, satul arată ca un peisaj de basm, cu un verde intens care domină întreaga zonă.

Houtouwan a câștigat popularitate la nivel internațional datorită unor fotografii aeriene impresionante realizate de fotoreporteri.

Aceste imagini surprind modul în care natura a acoperit sute de clădiri cu rădăcini și frunze. Transformarea acestui loc, de la o zonă înfloritoare la un „sat fantomă”, a făcut din Houtouwan o destinație turistică unică.

În prezent, vizitatorii curioși vin pe insulă pentru a observa cum natura a recucerit un loc care, acum 50 de ani, era locuit de aproximativ 2000 de persoane.

Orașul din România care a ajuns pe locul doi în Europa la numărul de papagali dintr-o specie rară. Simpaticele păsări uimesc prin prietenia lor

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here