Este scandal total pe noile măsuri fiscale! După o ședință care a durat mai bine de două ore, Guvernul a decis să acopere gaura de 5 miliarde de lei de la buget doar din tăierea cheltuielilor cu pixuri și hârtii. Totul după ce executivul a respins măsurile mai radicale, care ar fi adus cu adevărat bani în conturile statului, pentru că ar fi scăzut din numărul de voturi la alegerile din toamnă. 

Concluzia discuțiilor pe tema bugetului a fost clară: Guvernul vrea să adune 5 miliarde de lei până la finalul anului făcând economie la pixurile, hârtiile și celelalte bunuri cumpărate de ministere și alte instituții centrale.

Măsura ar urma sa intre in vigoare din luna septembrie deci ar mai ramane doar patru luni in care sa se faca aceasta economie aceasta masura a mai fost luata si anul trecut insa nu a dat rezultatele scontate este greu de crezut ca vom reusi sa acoperim aceasta suma.

IT-iștii au fost detronați din topul celor mai bine plătite meserii. Cine câștigă acum cei mai mulți bani în România

Surse din Coaliție recunosc că măsurile mai dure care chiar ar putea aduce bani la buget, cum ar fi plafonarea cheltuielilor primarilor, nu se pot lua in an electoral. Liberalii cer însă măsuri serioase, care chiar să aducă economii la bugetul de stat.

„Asteptam si noi ca dupa aceste discutii pe care premierul le are cu toti ministrii sa avem un plan concret pe care cu siguranta il vom sprijini. Nu am nicio retinere sa sustinem niciun fel de masura chiar si drastica si abrupta pe care o vor lua cei din zona min de finante, lucruri care ar putea sa atraga atentia tuturor si sa atraga reduceri mari de cheltuieli bugetare. Toate categoriile de cheltuieli care impovareaza bugetul statului sunt susceptibile ” a spus liberalul Ionuț Stroe reporterilor.

O decizie finală trebuie luată până la sfârșitul lunii septembrie. 

Recalcularea pensiilor este gata. Când se pot aștepta seniorii să primească deciziile și ce se va întâmpla dacă poștașul nu îi găsește acasă

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here