Călătoriile pot fi atât o plăcere, cât și o provocare financiară, însă există strategii simple prin care poți descoperi secretele biletelor de avion ieftine. Mulți nu știu că alegerea zilelor potrivite pentru a rezerva zborurile poate avea un impact semnificativ asupra costurilor. Studiile arată că în anumite zile ale săptămânii, avioanele sunt adesea mai puțin aglomerate, iar prețurile biletelor tind să fie mai accesibile, oferind astfel oportunitatea perfectă pentru a explora destinații de vis fără a-ți goli portofelul.  

„Corriere della Sera” a analizat variațiile rezervărilor și îmbarcărilor călătorilor la intervale de 24 de ore, oferind o perspectivă asupra modului în care milioane de persoane se deplasează. Informațiile sunt extrase din analiza unor documente interne și confidențiale ale aproximativ zece companii aeriene, atât tradiționale, cât și low-cost. Aceste date au fost ulterior corelate cu informațiile provenite de la aeroporturile din Italia.

Conform concluziilor, marți și miercuri sunt zilele în care avioanele din Europa zboară, în medie, mai goale, mai ales miercurea.

„Factorul de încărcare” al zborurilor, adică procentul locurilor vândute de companiile aeriene în fiecare zbor, reprezintă un aspect esențial pentru calcule financiare și joacă un rol semnificativ în stabilirea prețurilor. Cu cât un avion are mai multe locuri libere aproape de momentul plecării, cu atât tarifele propuse sunt mai mici, pentru a atrage clienți și a umple aeronava cât mai mult posibil. Conform datelor IATA (Asociația internațională a transportului aerian), în primele șapte luni ale acestui an, rata medie de ocupare a aeronavelor în Europa a fost de 83,5%, ceea ce indică faptul că multe avioane călătoresc adesea la capacitate maximă.

Topul celor mai bune orașe pentru locuit din România. Pe primul loc este o adevărată surpriză Există, totuși, rute care – parțial din cauza numărului redus de pasageri, parțial din cauza frecvențelor zilnice variate și parțial din cauza diferitelor perioade – nu își finalizează întotdeauna ziua cu toate locurile ocupate. O primă indicatie asupra fluxurilor din Europa poate fi obținută prin analizarea deplasărilor planificate de companiile de transport. În perioada 7-13 octombrie 2024, conform informațiilor oferite de platforma specializată Cirium pentru publicația “Corriere della Sera”, zborurile interne din Europa ale transportatorilor tradiționali și low-cost – precum cele charter – variază pe parcursul săptămânii.

Luni și vineri se înregistrează cele mai multe plecări programate, depășind 12.000. În schimb, sâmbăta și zilele de marți și miercuri au un număr considerabil mai mic de zboruri. Duminica, însă, se observă o creștere a deplasărilor, deoarece mulți călători se întorc acasă sau călătoresc din motive de muncă sau studiu.

Aceste informații au un impact asupra fluctuațiilor prețurilor. Analizând săptămâna 30 septembrie – 6 octombrie pentru rutele Nord-Sud în Italia, observăm că cel mai mic preț pentru un zbor dus este înregistrat marți și miercuri. În contrast, prețurile cele mai ridicate, în medie, apar vineri și luni. 

Cine înșeală cel mai mult: Bancherii, avocații sau barmanii? Topul trișorilor în funcție de profesie

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here