Longevitatea este un subiect fascinant care stârnește curiozitatea oamenilor din întreaga lume. Se estimează că în prezent există peste jumătate de milion de persoane care au atins venerabila vârstă de 100 de ani sau mai mult, demonstrând astfel că secretul unei vieți îndelungate este accesibil, dar adesea necunoscut. Cei mai în vârstă dintre noi, care au străbătut decenii întregi, ne oferă nu doar o privire asupra modului în care au reușit să depășească un secol de viață, ci și lecții prețioase despre sănătate, fericire și echilibru. În acest context, explorarea obiceiurilor și a stilului de viață al acestor oameni excepționali ne poate ajuta să descoperim secretele unei existențe durabile și împlinite. 

Jeanne Calment, care a trăit 122 de ani s-a născut în Franța în februarie 1975 și s-a stins din viață în august 1997. Până în prezent, este considerată cea mai bătrână persoană care a trăit vreodată, dar viața ei nu a fost lipsită de tragedii.

Căsătorită cu un văr de-al doilea, ea a avut o fiică, Yvonne, dar, în mod tragic, ea a murit la vârsta de 36 de ani, după ce a suferit de pleurezie pulmonară.

Pe măsură ce a continuat să îmbătrânească și a început să atragă atenția presei pentru longevitatea ei, Jeanne a fost adesea intervievată. Într-unul dintre interviuri ea a spus: „Nu am fost niciodată bolnavă, niciodată”.

Iar dosarele ei medicale au susținut această afirmație. Pe lângă faptul că suferea de câteva migrene și conjunctivită în tinerețe, Jeanne nu fusese niciodată la medic pentru o boală gravă. În mod surprinzător, fuma după masă și și-a continuat obiceiul până la 117 ani, scrie Mirror. 

O asistentă a spus care este singurul regret pe care majoritatea oamenilor îl au înainte de a muri

Totuși, rutina zilnică a lui Janne era foarte strictă și începea cu o rugăciune la 6.45 dimineața. După rugăciune, începea o sesiune de gimnastică de dimineață înainte de a mânca un mic dejun cu cafea și biscuiți.

La fiecare masa mânca desert și bea un pahar de porto, dar zilnic consuma fructe și salate de legume.

Kane Tanaka, 119 ani, din Japonia, a murit în aprilie 2022.

Spre deosebire de Jeanne Calment, Kane a suferit de mai multe boli în cei aproape 120 de ani de viață, inclusiv cancere.  Când Kane avea 35 de ani, ea și fiica ei adoptivă au contractat febră paratifoidă, o infecție bacteriană periculoasă, iar la vârsta de 45 ani a descoperit cancer pancreatic pe care l-a învins.

Secretele scandinavilor pentru o viață sănătoasă și fericită. Nu degeaba sunt numite cele mai fericite popoare

În 2006, când Kane avea 103 ani, a suferit o intervenție chirurgicală pentru cancer colorectal.

În ultimii ani de viață, ea susținea că dragostea pentru matematică, pe care o exersa zilnic, a menționut-o în formă pentru atât de mult timp.

De asemenea, ea recomanda un somn bun, rugaciuni, mâncare bună și să petreci timp cu familia pentru o viață lungă și împlinită.

Lucile Randon, 118 ani, care trăiește și astăzi, este o călgăriță din Franța

Născută la 11 februarie 1904, Lucile, cunoscută și sub numele de sora André, este și cea mai în vârstă persoană care a contractat Covid-19 și a supraviețuit.

Crescută într-o familie protestantă, Lucile s-a convertit la catolicism când avea 19 ani.

La sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial, Lucile a plecat într-o misiune într-un spital din Vichy unde a ajutat bătrâni și orfani. Misiunea ei a durat 28 de ani.

Acum, locuiește într-un azil de bătrâni din Toulon, pe coasta Mediteranei, după ce a devenit oarbă, dar în fiecare dimineață, ea participă la liturghie și este mulțumită de atenția pe care primește în calitate de cea mai în vârstă persoană din lume. Femeia consider că a ajuns o vârstă înaintata datorită stilului de viață din mânăstire și rugăciunilor zilnice.

Ceaiul care îți oferă de 22 de ori mai mult calciu decât laptele. Îmbunătățește imunitatea și încetinește îmbătrânirea. Puțini știu de beneficiile sale

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here