Avocado este un fruct tot mai apreciat și consumat de români, datorită beneficiilor pentru sănătate. Între dieteticieni există o discuție privind momentul potrivit al zilei în care ar trebui să fie consumat fructul, pentru că efectele sale pot varia în funcție de acest aspect. 

Mulți experți recomandă includerea avocado în meniul de dimineață, pentru că bogat în grăsimi sănătoase, care oferă energie pe parcursul zilei și te ajută să rămâi concentrat.

De asemenea, conține fibre care îți dau o senzație de sațietate pentru o perioadă îndelungată. Astfel, avocado poate fi o alegere ideală pentru cei care doresc să înceapă ziua cu un mic dejun consistent și sănătos.

Mai mult, cercetările recente sugerează că un mic dejun pe bază de avocado poate îmbunătăți circulația sângelui și ajută la reglarea tensiunii arteriale.

Pe de altă parte, există câteva rezerve legate de consumul de avocado seara, care derivă tocmai din aspectele care-l fac potrivit pentru micul dejun. Caloriile care la începutul zilei ne oferă un aport energetic sănătos se transformă seara într-o povară, mai ales dacă țineți cură de slăbire.

În plus, avocado conține o cantitate semnificativă de aminoacizi, care pot stimula activitatea cerebrală, făcând somnul mai dificil de obținut. În ciuda acestui aspect, există și specialiști care susțin că avocado, datorită conținutului său ridicat de potasiu, ar putea avea un efect relaxant și chiar ar putea ajuta la îmbunătățirea calității somnului.

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here