Secretul celor mai bune mere coapte la cuptor. Ingredientul din bucătărie care le tranformă într-un desert delicios. Iată cum se prepară. 

Merele coapte la cuptor constituie deliciul multora. Sunt un desert dietetic, care se consumă în special în sezonul rece. Sunt foarte bune, iar aroma de scorțișoară vă va duce cu gândul la copilărie și la dulciurile pregătite de bunici. Vă recomandăm o rețetă specială de mere coapte la cuptor, cu scorțișoară.

Ingrediente:120 grame de mere;1 ou;puțin unt;scorțișoară pudră;coaja de la o lămâie;2 linguri de zahăr brun.Mod de preparare:

Se separă gălbenușul de albuș. Gălbenușul se freacă bine cu zahărul și separat albușul se bate spumă. Se amestecă apoi și se adaugă coaja de lămâie rasă.

Separat se spală merele și se curăță de coajă, se îndepărtează cotorul și se taie felii rotunde pe care le veți trece pe ambele părți prin compoziția pregătită înainte. Se așază în tava unsă cu unt apoi se presară deasupra scorțișoară. Se pun la cuptorul nu foarte încins. Când sunt rumenite pe o parte se întorc pe cealaltă pentru a se rumeni uniform.

Prăjitura cu mere. Rețeta cu blat fraged și sfărâmicios. Bună de nu te mai saturi să o savurezi 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here