În lumea culinară românească, șnițelul se bucură de o popularitate aparte, fiind un preparat savuros și versatil, ideal pentru a acompania o varietate de garnituri. De-a lungul timpului, rețetele de șnițel s-au diversificat, aducând un strop de creativitate pe mesele românilor. În această căutare continuă a perfecțiunii culinaire, Chef Cătălin Scărlătescu, cunoscut pentru abordarea sa inovatoare și pasiunea pentru gastronomie, ne oferă o rețetă de șnițel perfect, demnă de a fi învățată de toți iubitorii de mâncare delicioasă. Cu un minim de efort și maxim de savoare, această rețetă este ideală pentru cei care doresc să prepare un preparat deosebit fără a petrece prea mult timp în bucătărie.  

Simpaticul bucătar chiar a glumit în timpul unui interviu și a spus că dacă breveta această rețetă, în ziua de astăzi era milionar. Poți și tu să gătești ca un chef chiar la tine acasă, dacă ții cont de trucurile lui Cătălin Scărlătescu. 

Cheful a povestit că ideea i-a venit în urmă cu mai bine de 17 ani, pe vremea când era angajat la o terasă. “În 2003 înnebunise toată lumea cu crochetele de pui, rețeta asta era bestseller la noi pe terasă. La un moment dat, un client a cerut să fac ceva la gujoanele de pui, să fie mai altfel. M-am întors nervos în bucătărie, am luat o pungă de fulgi de porumb care erau pe acolo și am dat cu ea de perete și de masă. Am auzit cum s-au zdrobit alea și mi-a venit ideea să le dau prin crocantul obținut. Așa mi-a venit ideea. Dacă brevetam ideea atunci eram milionar azi”, a declarat chef Cătălin Scărlătescu.

Dieta alcătuită din numai 3 alimente pe care o ține chef Florin Dumitrescu când vrea să dea jos kilogramele în plus

Ingrediente pentru șnițele după rețeta lui Cătălin Scărlătescupiept de pui/ carne de porc / vităsarepiperierburi aromatice (cimbru, oregano, busuioc, rozmarin, pătrunjel sau mărar, în funcție de preferințe)fulgi de porumbuntMod de preparare șnițele a la Scărlătescu

Trucul pe care îl folosește Cătălin Scărlătescu are legătură cu crusta șnițelelor.

Așadar, bucătarul a povestit ca primul pas este de a scufunda bucățile de carne, asezonate în prealabil cu sare piper și ierburi aromatice, într-un bol cu unt topit.Apoi, le tăvălește printr-un amestec de fulgi de porumb zbrobiți cât mai fin, pe care le pune la prăjit într-o baie de ulei, în tigaie.Astfel șnițelele ies extrem de crocante la exterior, aromate și cu o textură fină la interior. Poftă bună!Preşedintele Academiei Române, despre o eventuală reducere a orelor pentru o materie: „Rămânem cu un mare handicap. Şi spun asta intenţionat, să audă şi Ministerul Educaţiei” 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here