Este ziua decisivă pentru candidatura președintelui Klaus Iohannis. Biroul Electoral decide astăzi, la solicitarea PNL, dacă șeful statului poate candida independent pe listele unui partid. Dacă răspunsul va fi unul negativ sau dacă BEC nu se pronunță, atunci președintelui îi mai rămâne o singură opțiune: să își încheie mai repede mandatul. 

Ne asteptam sa vedem o interpretare din partea celor de la BEC, spun surse citate de Realitatea PLUS. Daca luni cei de la BEC spuneau ca nu tine de competenta lor sa se pronunte pe un proiect de lege, acum ne asteptam la un raspuns, si asta deoarece liberalii le-au cerut sa interpreteze sintagma “candidat independent”. Practic, cei de la BEC vor trebui sa stabileasca daca presedintele Klaus Iohannis poate candida ca independent pe listele unui partid, atata timp cat este in functie, sau daca acest lucru nu este permis de legislatia actuala. 

Iohannis depre proiectul de lege privind candidatura la Senat: “Nu doresc o lege pentru mine şi pot să vă spun cu certitudine că voi avea grijă ca această lege să nu existe”

Proiectul de lege depus de PNL nu are sanse sa treaca, deci va fi retras. Asta inseamna ca presedintele Iohannis va trebui sa se bazeze doar pe legislatia in vigoare in acest moment. 

Legea Iohannis. PSD explică de ce NU a votat legea care îi oferea președintelui țării un viitor post de senator

Daca cei de la BEC vor stabili ca legislatia nu ii permite presedintelui sa candideze pe o lista cat timp este in functie, atunci acesta va trebui sa isi scurteze mandatul daca vrea sa candideze la alegerile parlamentare.

TU DECIZI! Bogdan Chirieac, scenariu bombă pentru alegeri: “Ideea de a-l pune în fruntea listei la Senat la București pe Iohannis e proastă pentru PNL” – VIDEO

O sedinta a BEC a avut loc si la inceputul acestei saptamani, insa a fost amanata in asteptarea mai multor documente pe care le-au cerut cei de la BEC de la liberali. Intre timp, documentele au venit. Ele urmeaza sa fie analizate in sedinta de astazi. In functie de decizia celor de la BEC, Iohannis, la randul sau, va trebui sa ia o decizie. 

 

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here