Israelul poate “ajunge la oricine” îi ameninţă cetăţenii, a declarat şeful Statului Major israelian, Herzi Halevi, într-o conferinţă de presă susţinută la baza aeriană din Tel Nofet, indicând că operaţiunea împotriva Hezbollahului libanez a fost un “mesaj” adresat inamicilor oriunde s-ar afla aceştia, scriu publicațiile străine. 

“Această operaţiune împotriva lanţului de comandă al Hezbollah este un mesaj clar pentru Hezbollah, dar este şi un mesaj pentru Orientul Mijlociu şi dincolo de acesta: vom ajunge la oricine ameninţă cetăţenii statului Israel”, a afirmat generalul Halevi.

“Preţul plătit de Hezbollah este din ce în ce mai ridicat”, a spus el, adăugând că recentele acţiuni ale armatei israeliene i-au determinat pe membrii grupării şiite să se îndepărteze de frontieră.

Înaltul comandant a mai afirmat că armata israeliană şi-a sporit considerabil loviturile în ultimele săptămâni şi că acestea vor continua să se intensifice atât cât va fi necesar. “Avem multe capacităţi pe care încă nu le-am desfăşurat şi suntem foarte bine pregătiţi deopotrivă pentru atac şi apărare. Suntem pregătiţi pentru viitoarele etape şi le vom planifica eficient pentru zilele următoare”, a spus el.

Hezbollah anunță „o nouă fază de reglare deschisă de conturi”. „Suntem pregătiţi pentru orice scenariul militar”

Herzi Halevi a declarat că armata israeliană a distrus mii de rachete şi a ucis zeci de comandanţi ai Hezbollah. “Nu trece o zi fără ca agenţii săi să fie ucişi, iar capacităţile sale să fie reduse. În zilele următoare vor exista alte lovituri.Îi vom readuce pe locuitorii din nord la casele lor în deplină securitate şi dacă Hezbollah nu înţelege totuşi va primi lovitură după lovitură până când va pricepe”, a avertizat el.

Halevi s-a referit de asemenea la lovitura israeliană de vineri asupra unei ţinte de la periferia sudică a Beirutului, subliniind că responsabilii Hezbollah ucişi erau “răspunzători de moartea a numeroşi civili israelieni şi planificau modul în care să-şi desfăşoare viitorul atac”. “Este posibil ca ceea ce discutau în cursul reuniunii de vineri după-amiază să fie cum să se infiltreze în Israel, să asasineze civili şi să răpească soldaţi”, a opinat el.

Atacul israelian a ucis peste 50 de persoane,potrivit unui bilanţ încă provizoriu, între care şi copii, potrivit portalului L”Orient-Le Jour. 

Noi informații în războiul pagerelor Hezbollah. Exploziile au fost declanşate cu informaţii precise despre fiecare ţintă

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here