Consumate proaspete sau uscate, crude sau gătite, semințele de urzică poate face minuni, îmbogățind organismul cu minerale și având capacitatea de a  regenera sângele.  

Semințele de urzică sunt benefice pentru piele, păr, creier și rinichi, și întăresc suprarenalele, fiind de ajutor în caz de hipotiroidism. Sunt bogate în vitamina C și acizi grași esențiali.

Mai mulți experți din domeniul nutriției explică faptul că starea de bine oferită de consumul semințelor de urzică se datorează neurotransmițătorilor acetilcolină și serotonină, precum și colinei și histaminei. Aceste semințe sunt adesea prescrise ca tonic pentru persoanele care au nevoie de un impuls în viață. În medicina pe bază de plante, sunt folosite ca tonic suprarenal pentru cei epuizați, obosiți și cu nivel scăzut de energie și libido.

Acetilcolina, cel mai abundent neurotransmițător din creierul nostru, stimulează sistemul nervos, îmbunătățește starea de spirit și sporește percepția senzorială, atenția, vigilența și intuiția. Un nivel scăzut de acetilcolină poate contribui la apariția depresiei și, eventual, a Alzheimerului și degenerării musculare. Serotonina, prezentă în principal în stomac, reglează starea de spirit, pofta de mâncare și somnul, influențând și memoria și învățarea. Serotonina din tepii urzicilor produce durere când sunt culese.

Semințele de urzică crude oferă multiple beneficii pentru sănătate: mineralizează organismul, stimulează energia, reglează nivelul de zahăr din sânge, calmează alergiile, elimină excesul de apă din corp și întăresc sistemul imunitar. Sunt indicate în cazuri de anemie, dereglări ale ciclului menstrual și impotență.

Semințele de urzică sunt un adaptogen excelent, ajutând în caz de stres și întărind suprarenalele. Sunt încărcate cu minerale și oligoelemente și conțin grăsimi sănătoase. Sistemul nostru digestiv ar putea să nu le acceseze complet, dar sunt extrem de rezistente, putând germina chiar și după utilizarea lor în fertilizatori.

 

Consumarea oricăror produse sau suplimente naturiste ar trebui făcută doar după ce discuți cu un doctor specialist.Semințele de urzică sunt un adaptogen excelent, ajutând în caz de stres și întărind suprarenalele. Sunt încărcate cu minerale și oligoelemente și conțin grăsimi sănătoase.

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here