Senatoarea PNL Nicoleta Pauliuc a criticat programul electoral al lui Marcel Ciolacu, președintele PSD. Aceasta a făcut o analogie între retorica lui Ciolacu și volumul „Povești nemuritoare”, subliniind lipsa de coerență în viziunea sa pentru funcția pentru care candidează, cea de Președinte al României. În ochii senatorului, discursul lui Ciolacu seamănă mai degrabă cu o colecție de promisiuni fantastice decât cu o propunere realistă de guvernare. 

Unul dintre cele mai importante puncte criticate de Pauliuc este confuzia evidentă pe care Ciolacu o are în privința atribuțiilor președintelui și ale prim-ministrului. Aceasta sugerează că Ciolacu, prin promisiunile sale grandioase, cum ar fi salariile de 2.600 de euro și pensiile de 810 euro, face propuneri care nu țin cont de limita competențelor prezidențiale. În loc să ofere o viziune clară și fezabilă, promisiunile sale par inundate de neclarități, ceea ce ridică semne de întrebare asupra pregătirii sale pentru această funcție.

În afară de aceste promisiuni, Pauliuc reiterează realitățile economice cu care se confruntă România, precum deficitul bugetar de 8%, blocarea fondurilor europene și deficitul balanței comerciale crescut. În loc să abordeze aceste probleme structurale, Ciolacu pare mai preocupat de proiecte grandioase și populiste, care nu sunt susținute de o fundamentare solidă. Această abordare este controversată, mai ales având în vedere că el este actualmente prim-ministru și ar trebui să fie conștient de provocările cu care se confruntă țara.

Sondaj SOCIOPOL. Luptă intensă în turul 2 – candidatul care vine puternic din urmă. Cifrele care tulbură scena politică

„Marcel Ciolacu este pus în postura de Petre Ispirescu dacă ne gândim că programul său electoral poate fi uşor înscris în categoria „poveşti nemuritoare”.Președintele PSD pare că vrea să rămână prim-ministru după 2025, dar cu măsurile pe care le-a luat PNL. Cam aceasta ar fi concluzia discursului și programului prezidențial pe care le-am văzut și auzit azi.Este evident că nu știe clar care sunt atribuţiile Preşedintelui ţării şi le confundă cu cele pe care le are acum ca premier. Promite salarii de 2.600 de euro pe lună şi pensii de 810 euro, dar nu arată în niciun fel cum ar putea şeful statului să împingă lucrurile în această direcţie.Dar, dacă tot a lansat un program de guvernare în locul unuia de președinte, ar fi trebuit să vorbească și despre problemele structurale pe care chiar Guvernul său le-a creat: deficitul bugetar de 8% care trebuie redus într-o perioadă scurtă la 3%, blocarea fondurilor europene (atât cele de coeziune, cât şi banii din PNRR), cum creştem cheltuielile de Apărare (mult subdimensionate faţă de alocare), cum reducem deficitul balanţei comerciale ajuns la 29 de miliarde de euro în 2023.Vorbe multe şi goale, fantezii şi o lipsă cruntă de soluţii, în spatele cărora se ascunde dorinţa PSD de a pune mâna pe toată puterea în stat şi de a deveni astfel partidul unic, doar cu un mic satelit, extremist, de AUR .Cel mai rușinos aspect este că propune, în mod ipocrit și cinic, finalizarea Planului Național de Combatere și Control al Cancerului, după ce ministrul PSD al Sănătății, Alexandru Rafila, a blocat aproape un an de zile acest Plan.Altfel, în ziua în care Republica Moldova îşi va afirma parcursul european şi pro-Vest, Marcel Ciolacu şi-a lansat un program de candidat la Președinția României cu referiri extrem de sumare la relația noastră cu oamenii noștri dragi de peste Prut”, a scris Nicoleta Pauliuc pe pagina sa de Facebook.Proiectul de țară al lui Marcel Ciolacu, sub lupa analistului Miron Mitrea. Ce șanse reale sunt de a fi pus în aplicare, de fapt  

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here