Vladimir Putin ar fi fost ținta unui asasinat pus la cale de serviciile secrete din Ucraina! Potrivit presei internaționale, tentativa ar fi avut loc pe 23 aprilie, când liderul de la Kremlin urma să viziteze un parc industrial de lângă Moscova. În încercarea de asasinat s-a folosit una dintre cele mai moderne drone ucrainene, cu rază de acțiune de până la 800 de kilometri. Drona respectivă a căzut, însă, la zeci de kilometri distanță de destinația finală.  

Potrivit cotidianului german Bild, o dronă UJ 22 care transporta 30 de blocuri explozive cu o greutate totală de 17 kilograme, ar fi plecat din Ucraina spre Parcul Industrial Rudnevo din Moscova, situat la 500 de kilometri de Ucraina. Scopul serviciilor Ucrainene era unul singur: asasinarea liderului rus.Acolo, Vladimir Putin ar fi trebuit să efectueze o vizită oficială.

Drona nu a lovit ținta și a căzut la aproximativ 20 de kilometri distanță față de locul unde este parcul industrial. De asemenea, o a doua dronă, de ghidaj, a fost găsită tot lângă Moscova.

Yuriy Romanenko, un activist din Ucraina, a declarat pentru jurnaliștii germani că atacul ar fi fost plănuit de serviciile secrete ucrainene, după ce ofițerii de informații au aflat de vizita lui Putin.

Tentativa de asasinat nu a fost făcută publică de presa rusă, însă diverse agenții de presă private din Rusia au raportat căderea dronei.

Ukrainian kamikaze drone strike on a Russian tractor used for the construction of fortifications. pic.twitter.com/adzo0vBtiy

— Clash Report (@clashreport) April 17, 2023 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here