Noi imagini cutremurătoare vin de la Galați. Biserica din centrul orașului a fost lovită de viitură.  Preoții scot mâlul din altar cu mopul și mătura

Apele au pătruns în lăcașul de cult chiar în timpul slujbei.

 În imagini se vede cum preotul, în timp ce slujește, încearcă din răsputeri să scoată apa din altar cu mopul și mătura. 

Situația este critică și în localitatea Suhurlui din județul Galați. Nicolae Ciucă a ajuns la podul distrus de viitură și a stat de vorbă cu oamenii care au pierdut totul în urma furtunilor.

 Mai multe camioane cu ajutoare cât și utilaje pentru a scoate noroiul din case au ajuns în comuna inundată. 

Biserică distrusă de potop în timpul slujbei

Biserica a fost și ea distrusă în urma potopului. Preotul a povestit cum viitura a lovit chiar în timpul slujbei în timp ce zeci de credincioși se aflau înăuntru. Oamenii au fost evacuați de urgență. 

Acum voluntarii scot afară toate obiectele de cult, icoane, covoare, scaune, pentru a mai putea salva ceva. Oamenii din comună sunt devastați și își numără pagubele. 

În același timp, biserica din sat a fost complet inundată în urma potopului.

„Eram în slujbă, apa a ajuns la poarta clopotniței și după 3 sferturi de oră a ajuns la ușa bisericii. Am închis ușa, am încercat să blocăm cu câțiva saci de nisip, dar apa tot trecea. Am scos credincioșii afară pe ușa de la refugiu din altar. Am ieșit și noi afară. Oamenii au casele distruse, peste 30 de case unde le-a intrat apa. Am trecut cu câteva pâini pe la ei. Îi ajutăm cu cât putem, îi liniștim, mai ales că sunt bătrâni care nu pot să se deplaseze.”, a declarat preotul din sat.

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here