Sfaturi pentru a avea o viață intimă sănătoasă. Recomandări de la doctor. Tot ce trebuie să știi.
Metode pentru a avea o viață intimă sănătoasă. Ce spune doctorul Cezar, cardiolog de profesie, despre metodele de îmbunătățire a calității vieții intime, în cadrul unui podcast.
Metode pentru a avea o viață intimă sănătoasă
Conform doctorului, prezent în emisiunea “La Măruță,” dorința de dragoste și libidoul sunt influențate de anumiți hormoni. Din acest motiv trebuie ținut cont de anumiți factori pentru a avea parte de o viață amoroasă satisfăcătoare, care, face bine atât la inimă, cât și la minte. Iată ce recomandă specialistul.
Relația
Primul și cel mai important aspect este relația. Aceasta trebuie cosntruită alături de un partener cu care rezonezi pe toate planurile.
Somnul și odihna
Somnul și odihna sunt foarte importante, mai ales în cazul bărbaților, deoarece îi ajută pentru creșterea nivelului de testosteron.
Reducerea consumului de zahăr
Zahărul afectează arterele domnilor, dar și ovarele doamnelor. Consumul excesiv de zahăr creează foarte multă anxietate și poate afecta viața amoroasă a cuplului.
Semne că partenerul te înșală. Primele indicii că îți este infidelPostul intermitent
Postul intermitent este recomandat de doctorul Cezar, care subliniază faptul că nu este recomandat postul prelungit, deoarece, aceste creează o diminuare a potenței și a libidoului. Însă, un post intermintent, făcut o dată sau de două ori pe săptămână, revigorează organismul. În timpul postului intermitent crește HGH, care este hormonul tinereții, conform sursei.
Vitamina D
Expunerea la soare ajută la asimilarea vitaminei D, iar aceasta influențează foarte mult libidoul. În cazul doamnelor care se confruntă cu lipsa libidoului, medicul le recomandă să-și facă analiza de vitamina D.
Greutatea corporală
Greutatea este, de asemenea, foarte importantă pentru a avea o viață intimă fericită, deoarece, conform medicului, grăsimea în exces de pe abdomen, afectează calitatea vieții intime. Explicația medicului constă în faptul că bărbații care au burtă își transformă testosteronul în estrogen.
Sportul este, de asemenea, recomandat, însă acesta trebuie să fie de scurtă durată și de mare intensitate. Important este antrenamentul picioarelor și ai fesierilor, deoarece acolo se produce mult testosteron. Acest lucru este valabil și pentru femei și pentru bărbați, conform aceleeași surse. Nu sunt recomandate antrenamentele cardio prelungite, deoarece cresc stresul și scad testosteronul.
Alimentația
De asemenea, trebuie evitat plasticul și berea care, conform medicului, conține fitoestrogeni care scad testosteronul, dar și orice tip de alcool, soia și medicamentele care scad colesterolul.
Moderația în toate, inclusiv în abstinență este un alt sfat oferit de specialist, care recomandă câteva suplimente despre care spune că ajută în cazul unei vieți intime sănătoase. Acestea fiind vitamina D, Omega 3, Aswaganda, Maca, Tribulus, zinc și magneziu.
Continuarea pe Almanah Online