Condițiile speciale și deosebite de muncă, adică fostele grupe unu și doi rămân în țara noastră până în anul 2035, iar beneficiile se mențin și după marea recalculare. Este anunțul făcut de ministrul Muncii. Simona Bucura Oprescu spune că angajatorii trebuie să normalizeze condițiile de muncă în așa fel încât oamenii să nu fie puși în pericol. Ministrul a explicat și cum se aplică indexarea cu inflația.  

„Angajatorii trebuie să normalizeze condițiile de muncă astfel încât să nu pună în pericol sănătatea și securitatea în muncă a angajaților. Prin investiții în tehnologie, condițiile de muncă trebuie să fie normalizate. Deși solicitarea Comisiei Europene a fost aceea de a analiza cu atenție dacă se justifică menținerea condițiilor speciale și deosebite de muncă, bătălia pe care am dus-o și pe care am câștigat-o este aceea de a menține condițiile de muncă până în anul 2035, an până la care angajatorii trebuie să normalizeze condițiile de muncă.

44,48% în fiecare an, în luna ianuarie, deci nu mai este o decizie ad-hoc a guvernului, așa cum s-a întâmplat în alți ani când pensiile nu au fost majorate deloc sau au fost majorate în septembrie. În ianuarie avem majorare cu inflația, indice cunoscut de INS, plus 50% din creșterea reală a salariului mediu brut”, a spus Simona Bucura Oprescu.

Cum pot contesta pensionarii deciziile de recalculare? Explicațiile ministrului Muncii 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here