Când ar trebui să te îngrijoreze anumite simptome care apar. Ele pot indica instalarea cancerului în organism. Iată la ce trebuie să fii atent și să mergi urgent la doctor. 

Cancerul este a doua cea mai frecventă cauză de deces din lume. Din păcate, deși boala are câteva simptome care ar trebui să dea de gândit, majoritatea celor care se confruntă cu ele, le ignoră.  

Detectarea bolii în stadiile incipiente este vitală pentru tratarea eficientă a acesteia. De aceea trebuie să fim atenți la primele semne. Iată care pot fi acestea. 

Pierderea bruscă în greutate 

Pierderea în greutate, cu excepția cazului în care ați încercat să slăbiți prin dietă și exerciții fizice, este unul dintre cele mai frecvente simptome de cancer la stomac, plămâni sau pancreas.  

Cum să arați tânără chiar și după 50 de ani. Secretul femeilor japonezeFebra mare 

Cancerele de sânge precum leucemia și limfomul se manifestă în stadiile inițiale prin febră mare. Febra poate fi, de asemenea, un semn al cancerului de rinichi sau de colon în stadiu incipient. 

Oboseala 

Este firesc să te simți obosit din când în când, să zicem după o săptămână deosebit de încărcată la serviciu sau o călătorie lungă. În aceste cazuri, ar trebui să vă recuperați, însă, după odihnă. Dar, dacă oboseala nu dispare chiar și cu odihnă, ar putea indica instalarea unui cancer la stomac, colon sau sânge (leucemie). 

Durere 

Durerea este unul dintre cele mai frecvente semne de cancer și, de asemenea, unul dintre cele mai frecvent ignorate semne de cancer. Cancerul osos și testicular poate provoca dureri. Durerile de cap frecvente și severe pot fi un indiciu al unei tumori pe creier, iar durerile de spate pot fi un simptom al cancerului ovarian sau de colon. 

Fructele care îmbunătețesc vederea și au multe alte beneficii. Acum este sezonul lorPielea își schimbă culoarea 

Ați putea considera că o schimbare bruscă a pielii este legată de vreme sau dietă. Pistruii, alunițele sau negii care își schimbă în formă, culoarea sau dimensiunea trebuie examinați de un doctor. De asemenea, se știe că boala schimbă culoarea pielii, aceasta va avea un aspect mai închis, înroșit iar ochii pot denenii gălbui. 

Probleme de tranzit 

Diareea sau constipația care nu se ameliorează cu medicamente sau o schimbare bruscă a dimensiunii scaunului poate indica cancer rectal sau de colon. Și dacă aveți sânge când urinați, ar trebui să fiți controlat pentru cancer de vezică sau de prostată. 

Dificultăți de respirație 

Dificultățile respiratorii ca semn al cancerului pot fi cauzate de blocarea tuburilor de aer dacă există un cancer în plămâni sau în apropierea acestora. Se poate datora și altor tipuri de cancer, cum ar fi cancerul de sân, ovarian sau ficat. 

12 pași care încetinesc îmbătrânirea pielii. Secretele care te mențin mai mult timp tânărSângerări neobișnuite 

Sângerarea neobișnuită este întotdeauna un motiv de îngrijorare. Tusea cu sânge ar putea indica cancer pulmonar, în timp ce sângele în urină sau scaun ar putea însemna un cancer de colon, rinichi sau vezică urinară. Pacienții cu cancer de sân au raportat, de asemenea, scurgeri de sânge din mamelon. 

Apariția nodulilor 

Dacă găsiți un nodul oriunde pe corpul dvs., ar trebui să îl verificați imediat de către un medic. Un nodul canceros este dur, dar nu dureros, de formă neregulată sau ferm fixat adânc în țesutul moale sau sub piele. 

Dificultăți la înghițire 

Dacă întâmpinați dificultăți la înghițire, ar putea fi un indiciu al cancerului de gură sau gât.  

Alte tipuri de cancer ale capului și gâtului, cum ar fi cancerele esofagiane, orofaringiene, tiroidiene și laringiene se pot manifesta în acest fel. 

Tuse seacă 

Mai mult de 50% dintre persoanele care au o tuse sâcâitoare care nu se va îmbunătăți cu medicamente sunt diagnosticate cu cancer pulmonar. O tuse severă este, de asemenea, asociată cu cancerul laringian și tiroidian. 

Pete albe în gură 

Dacă vezi pete albe în gură, ar trebui să le tratezi imediat. Acestea pot fi leucoplazie precanceroase, ceea ce înseamnă că pot deveni canceroase dacă nu sunt tratate devreme. 

Cum știi că ai lipsă de calciu. Simptomele la care trebuie să fii atentArsuri la stomac 

Arsurile la stomac pot fi cauzate de o serie de motive. Dar, dacă persistă sau se agravează chiar și cu medicamente, ar putea fi un semn de cancer la ovare, stomac sau gât. 

Dureri de burtă și depresie 

Deși acesta este unul dintre simptomele rare ale cancerului, o combinație de dureri de burtă și depresie a fost adesea găsită la pacienții cu cancer pancreatic. Dar, aceasta este adesea o boală ereditară și este puțin probabil să apară, decât dacă există antecedente familiale ale acesteia. 

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here