Într-o lume în care opțiunile de băuturi alcoolice sunt la tot pasul, există o alegere care se evidențiază nu doar prin aroma sa distinctivă, ci și prin efectele său benefice asupra creierului, cu condiția să fie consumată cu moderație. Aceasta este apreciată de mulți pentru aroma sa distinctivă și pentru modul în care poate influența starea de spirit, aducând o notă de relaxare și voie bună. Totuși, ca în cazul oricărei plăceri, cheia este moderația, iar respectarea acestei reguli poate transforma experiența de consum într-una cu adevărat benefică.
Renummitul neurochirurg Vlad Ciurea spune că un anumit tip de băutură alcoolică, în cantități limitate, are un efect benefic asupra stării de sănătate generale, dar și asupra psihiculuiu.
Potrivit cunoscutului specialist, vinul roșu este băutură alcoolică pe care o putem consuma cu moderație, fără a ne face griji pentru sănătatea noastră.
„Ajung aici la un lucru foarte interesant: bem sau nu bem… Da, creierului îi place puțin vin roșu, desface vasele cerebrale, pofta de viață, previne accidentul vascular cerebral și cardiac. Acesta este vinul roșu. Acesta are și o substanță care se numește Resveratrol și aceasta îmbunătățește calitatea vieții și calitatea funcției celulei nervoase. Resveratrolul se găsește și în acel strugure pe care îl aveam în copilărie și se numește Hamburg. Acel strugure închis la culoare, care este vestit pentru acest lucru. Deci căutați strugurii românești care erau atât de buni pentru dezvoltarea celulei nervoase”, a explicat specialistul, în cadrul unei emisiuni tv.
Vlad Ciurea a insistat, însă, asupra idei de moderație în consum, precizând că dintre toate creierele pe care le-a operat, cele afectate de alcoolului erau în cea mai avansată stare de degradare.
Fructele care te scapă de mahmureală după Revelion