Canicula continuă să facă tot mai multe victime, iar autoritățile primesc sute de apeluri la numărul de urgență pentru a acorda ajutor. Cei mai afectați de valul de căldură sunt vârstnicii, dar și cei cu probleme cardiace. La nivel național, a fost suplimentat personalul medical, dar si cel al pompierilor dotați cu autospeciale de stingere a incediilor. Cu toate acestea, salvatorii sunt suprasolicitați. 

“Asta-i vremea, solicitări foarte multe, cazuri de hipertermie și urgența este aglomerată.

Zeci de apeluri, poate se depășește și suta, n-aș putea să vă zic o cifră exactă, dar foarte multe și nu numai de la valul acesta de căldură, ci patologia clasică cardio-vasculară, pulmonară”, spune un ambulantier.

Vremea 16 august. România se sufoacă la 40 de grade. Zonele unde va se va atinge pragul de CANICULĂ: disconfort termic ridicat

Valul de caniculă va persista până la sfârșitul săptămânii, iar temperaturile vor ajunge și la 40 de grade Celsius.

“Temperaturile se vor situa între 38 și 40 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități”, a declarat Daniela Inteleptu, purtător de cuvânt ISU Mehedinți.

Autoritățile au deschis puncte de prim ajutor în mai multe locații pentru persoanele care sunt nevoite să iasă din casă. Specialiștii le recomandă oamenilor să evite să stea în soare și să consume cât mai multe lichide. 

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here