Multe servicii de ambulanţă din ţară au în dotare maşini vechi și cu climatizarea defectă, ceea ce le face improprii pentru intervenții în aceste zile caniculare. Pe lângă disconfortul pacienților și al echipajului, astfel de vehicule riscă să rămână pe drum, din cauza defecțiunilor, arată Radio România Actualități. 

În această perioadă caniculară, în multe situații, instalațiile de aer condiționat de pe ambulanțe fie funcționează la nivelul de avarie, fie nu funcționează deloc. În județul Vrancea, de exemplu, de la începutul acestei săptămâni, în doar două zile, 4 ambulanțe au ajuns în service cu probleme la sistemul de climatizare.”Inclusiv seara trebuie mers în multe zone cu aerul condiționat pornit. Și aici avem probleme pentru că se defectează des, iar marea problemă este faptul că în momentul de față piesele pentru anumite modele se găsesc foarte greu și suntem nevoiți să stăm cu mașinile în service destul de mult pentru a putea să le reparăm”, a declarat medicul Laurențiu Albiş, managerul Serviciului Județean de Ambulanță Vrancea, sursei citate.

Problemele sunt accentuate de faptul că vehicule sunt atât de vechi și tehnologia atât de depășită, încât costurile reparațiilor sunt uriașe. În acest fel, se creează un cerc vicios, pentru că în perioadele de caniculă crește numărul solicitărilor, dar scade capacitatea de a le onora.

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here