Situații care trebuie evitate pentru a nu deveni penibil
Situații care trebuie evitate pentru a nu deveni penibil. Respectă aceste câteva sfaturi care sunt bine venite oricui, pentru a evita situațiile neplăcute de a nu cădea în dizgrație. Iată care sunt acestea.
Nu oferi niciodată sfaturi fără să ți se ceară lucrul acesta
Niciodată nu ar trebui să oferi sfaturi prietenilor sau cunoștințelor, fără ca aceștia să-ți ceară sfatul. Sfaturile pot fi oferite, fără să ți se ceară, doar membrilor familiei tale.
În alt caz, chiar și prietenii se pot simți ofensați dacă te oferi să-i sfătuiești fără ca ei să-ți ceară lucrul acesta, oricât de bine intenționat ai fi tu. E ca și cum subtil, tu i-ai spune celui pe care îl sfătuiești că ești mai isteț, deștept sau mai bun decât el.
Asta poate produce supărare celui sfătui şi care te-ar putea disprețui. Dacă, în schimb, ți se cere părerea și sfatul, bineînțeles, că trebuie să-ți spui exact părerea. Chiar dacă asta presupune să nu fi în asentimentul celui care întreabă.
Nu insista să oferi ajutor fără să ți se ceară
Cel mult poți întreba dacă cineva are nevoie de ajutor, dar niciodată nu insista să ajuți pe cineva, dacă acesta refuză ajutorul. Posibil ca, dacă nu o face, persoana respectivă se descurcă singură, fără ajutorul tău sau al altcuiva.
Dacă insiști să-ți oferi ajutorul, această persoană se poate simți ofensată sau, mai mult, poate crede că urmărești să câștigi ceva de pe urma ajutorului oferit. Așadar, oricine are nevoie de ajutor îl va cere dacă nu se descurcă singur, este în firea umană acest lucru.
Cum trebuie să fie femeia ideală, în ochii unui bărbat. Ce spun psihologiiNu accepta favoruri dacă nu vrei să rămâi dator
Atunci când ți se oferă o favoare, fii sigur că îți creezi singur o obligație, chiar dacă nu este de ordin material, dar tot obligație rămâne, de ordin moral. Adică nu-ți va cere răsplată pentru favoarea făcută, însă la un moment dat în viață, îți va cere și respectivul o favoare, știind că nu-l poți refuza, deoarece la rândul lui ți-a făcut o favoare.
Fii bun, dar cu limite, cât să nu fi luat de prost
Fii bun ori de câte ori ai ocazia și poți, însă nu exagera cu bunătatea. Mai exact, ca să fie mai explicită această afirmație, aș da exemplul biblic care spune că dacă ți se dă o palmă, să întorci și celălalt obraz. Ei bine, nici chiar așa. Nu cred că această afirmație mai e valabilă în zilele noastre. Asta ar însemna să fim oameni complet lipsiți de demnitate și fără pic de personalitate. Nu zic să dăm înapoi palma, dar putem să plecăm pur și simplu din preajma acelei persoane, să rupem legătura cu ea.
Mai exact, dacă ești bun cu cineva și ești răsplătit cu dispreț de acesta, de ce ai continua să faci bine acelei persoane care nu apreciază deloc? Fă-l să simtă lipsa bunătății tale. Deoarece unii oameni te apreciază doar atunci când îți duc lipsa sau te pierd. Altfel, vei fi luat de prost, el tratându-te cu dispreț în timp ce tu îi faci doar bine.
10 sfaturi de măsurare corectă a tensiunii arteriale. Ce trebuie să știi dacă folosești tensiometrul acasăFii modest, dar nu-ți subestima, totuși, calitățile
Fii o persoană modestă, dar nu-ți subestima calitățile, fii conștient de ele și valorifică-le. Mai exact, nu exagera cu modestia, pentru că ai să fii luat drept prost. Și nu vei fii apreciat la adevărata ta valoare, tocmai pentru că îți ascunzi calitățile. Adică modestia ta prevalează calităților de care dispui.
Fii îndrăzneț, dar nu obraznic
Este bine să fii îndrăzneț, pentru că altfel riști să ratezi multe șanse care te pot duce spre împlinirea țelurilor tale. Însă nu transforma îndrăzneala în tupeu. Tupeul este apanajul oamenilor mici. În cele mai multe cazuri oamenii cu tupeu sunt lipsiți de scrupule, jignindu-i și ofensându-i pe alții, pentru atingerea scopurilor lor.
Citește continuarea Aici