Rețeta de șnițel vienez este una dintre cele mai renumite și apreciate rețete din bucătăria austriacă. Prepar-o și tu urmărind lista de ingrediente și modul de preparare pe care ți le oferim mai jos. 

Șnițelul vienez este cunoscut pentru crustele sale crocante și carnea fragedă de vițel. Deși simplu în ingredientele sale de bază, precum carne de vițel, făină, ou și pesmet, șnițelul se remarcă prin tehnica de prăjire, care îi conferă o textură perfectă, ușor crocantă la exterior și moale la interior.

Este o mâncare clasică, servită de obicei cu o felie de lămâie. Aceasta adaugă o notă de prospețime șnițelului prăjit.

O altă rețetă interesantă pe care o mai poți prepara, este cea de cordon bleu. Este tot un fel de șnițel, dar umplut cu șuncă și cașcaval.

În continuare, îți oferim rețeta șnițelului vienez, detaliată cu listă de ingrediente și mod de preparare.

Prune la borcan fără zahăr. Rețetă simplă și sănătoasă de conservare a fructelorȘnițel vienez – Ingrediente4 felii subțiri de carne de vițel (aprox. 150-200 g fiecare)sare și piper după gust100-120 g de făină2 ouă200 g pesmetulei vegetal pentru prăjitlămâie (pentru servit).Trucuri care te pot ajuta să scapi de gustul amar al vinetelor. Sigur îți vor folosiRețeta șnițelului vienez – Mod de preparare

Vei începe cu pregătirea cărnii. Feliile din carne de vițel trebuie să fie foarte subțiri, de aproximativ 4-5 mm. Dacă sunt mai groase, le poți bate ușor cu un ciocan de carne, acoperindu-le cu folie de plastic pentru a nu le strivi prea rău.

După ce ai pregătit feliile de carne, le condimentezi pe ambele părți cu sare și piper. Piperul este opțional, dacă dorești îl poți adăuga doar în compoziția de ouă sau îl excluzi.

Ruladă cu ness. Rețeta unui desert rafinat și aromat. Simplu și ușor de preparatCum prepari șnițel vienez

Pregătește trei farfurii adânci: una cu făină, una cu ouăle bătute și una cu pesmet. Tăvălește fiecare felie de carne mai întâi prin făină (scutură excesul), apoi prin oul bătut și, la final, prin pesmet, asigurându-te că este acoperită uniform.

Citește continuarea aici

Galette cu pere și migdale. Un desert rustic și delicios 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here