Șnițelul este unul dintre cele mai celebre preparate din bucătăria europeană și asta datorită gustului său delicios, dar și al texturii crocante. Cu toate acestea, nu multă lume știe cum să pregătească șnițelul perfect.  

Noi am descoperit o rețetă simplă și delicioasă pe care bucătarii din marile restaurante o pregătesc de ani de zile și cu care reușesc să îi impresioneze chiar și pe cei mai pretențioși clienți 

Chiar dacă nu ești un as în bucătărie, tot ce trebuie să faci este să urmezi rețeta de mai jos, iar la final vei obține cele mai bune șnițele din piept de pui în crustă de pesment pe care le-ai mâncat vreodată. 

Ingrediente: 

2 bucăti piept de pui (aproximativ 500g)2 ouă100 g făină150 g pesmetSare și piper, după gustUlei pentru prajit

Optional: condimente (boia, usturoi pudră, pătrunjel uscat etc.)

Mod de preparare: 

Pentru început, se taie pieptul de pui în felii subțiri, după care se pun între două bucăți de folie alimentară și se bat cu un ciocan de șnițele până când vei obține o grosime uniformă. Apoi, într-un bol adânc se bat ouăle cu puțină sare și piper. 

Într-un alt bol, pune făina, iar separat pune pesmetul. Pentru un plus de aromă, poți amesteca condimentele în pesment. 

Pasul următor este să treci fiecare felie de pui prin făină, asigurandu-te că este acoperită uniform. După, scufundă felia de pui în oul bătut, iar la final dă-o prin pesmet, apăsând ușor pentru a se lipi bine pesmetul de carne.

Într-o tigaie mare, încalzeste uleiul la foc mediu, iar când este suficient de fierbinte prăjește fiecare șnițel timp de 3-4 minute pe fiecare parte, până când devine auriu și corcant. 

Când sunt gata, scoate șnițelele pe o farfurie cu prosoape de hârtie pentru a absorbi excesul de ulei și le poți servi calde, alături de cartofi prăjiți, piure sau salată proaspătă. 

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here