În fiecare dimineață, în drumul spre muncă sau școală, călătorul observă fie un scaun rupt în autobuz, fie șina degradată a tramvaiului. Sau are de a face cu controlori sau șoferi care uită de bunele maniere. Pentru toate aceste probleme, STB a lansat o soluție, un fel de Condica de Reclamații 2.0, și a lipit afișe în cadrul mijloacelor de transport în comun prin care dorește să informeze călătorii cu privire la pașii pe care trebuie să îi facă pentru a se asigura că sesizările ajung unde trebuie. 

Călătorii sunt încurajați să-și exprime nemulțumirile și să contribuie la îmbunătățirea serviciilor de transport public, scanând un Cod QR și trimițând o sesizare, astfel încât fiecare zi să fie un pic mai bună pentru toți.

„Există în autobuzele STB un afiș în spatele șoferului la care puteți scana codul QR. Se deschide un link unde puteți semnala diferite nereguli sau sugestii, introducând nume, prenume, dată, nr. traseu, nr. inventar vehicul și descrierea evenimentului”, informează o postare făcută pe grupul de Facebook „Reclamații STB (RATB)”.

SURSE: STB ar urma să intre în FALIMENT! Transportul din Capitală, în situație critică: a fost îngropat în datorii de Nicușor Dan

După ce călătorii vor scana codul QR, pe telefonul lor se va deschide o pagină unde au posibilitatea de a alege dintre următoarele opțiuni:

Feedback general – aici, călătorii pot oferi impresii cu privire la experiența lor cu STB.Evaluarea personalului – în această secțiune, utilizatorii pot selecta tipul de angajat pentru care doresc să ofere o evaluare (vatman, șofer de autobuz, șofer de troleibuz, controlor).Sesizarea unei probleme – un formular care trebuie completat cu următoarele informații:Nume și prenumeAdresa de domiciliuAdresa de e-mailSubiectul problemei (mijloace de transport, infrastructură, titluri de călătorie, reduceri și gratuități, control, aplicația InfoTB, altele)Chestionar.

Cu toate acestea, călătorii trebuie să fie atenți la posibilele atacuri din mediul online, deoarece există riscul ca persoane rău intenționate să folosească aceste afișe pentru a lipi alte coduri QR, așa cum a fost menționat de cineva în secțiunea de comentarii a postării din grupul respectiv.

„Hackerii așteaptă cu nerăbdare… Deja lipesc QR-ul lor peste cel original și la scanare îți fură toate datele din telefon…”

Comuna din România care are stații de transport încălzite: în Capitală, călătorii tremură în zăpadă până la genunchi – VIDEO

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here