Acest sos de merișoare este un acompaniament clasic pentru fripturi, în special pentru carnea de vânat, rață, curcan sau chiar porc. Gustul său dulce-acrișor completează foarte bine aromele bogate ale cărnii, adăugând o notă de prospețime și contrast. 

Merișoarele sunt fructe de pădure mici, de culoare roșu aprins, cunoscute pentru gustul lor acrișor și ușor amărui. Acest gust interesant le face excelente pentru prepararea sosurilor, jeleurilor și sucurilor.

Datorită conținutului ridicat de aciditate, ele nu sunt adesea consumate crude, ci mai degrabă gătite sau deshidratate și îndulcite.

Ruladă cu ness. Rețeta unui desert rafinat și aromat. Simplu și ușor de preparat

Merișoarele sunt cunoscute pentru proprietățile lor benefice datorită conținutului bogat în nutrienți și antioxidanți.

Este de apreciat capacitatea lor de a preveni infecțiile tractului urinar. Ele conțin proantocianidine, care împiedică bacteriile să se atașeze de pereții vezicii urinare. 

Consumul regulat de merișoare poate contribui la scăderea tensiunii arteriale și la reducerea riscului de boli cardiovasculare, datorită conținutului lor de polifenoli.

Ele sunt o sursă bună de fibre, care ajută la digestie și la menținerea unei sănătăți intestinale optime. Descoperă aici despre consumul zilnic de suc de merișoare, care are un efect neașteptat asupra organismului.

Mai jos, vezi rețeta sosului de merișoare, detaliată cu listă de ingrediente și mod de preparare pas cu pas.

Trucuri care te pot ajuta să scapi de gustul amar al vinetelor. Sigur îți vor folosiSos de merișoare pentru friptură – Ingrediente300 g merișoare proaspete sau congelate100 g zahăr (poți ajusta cantitatea în funcție de gust)150 ml apă1 portocală (sucul și coaja rasă)1 băț de scorțișoară (opțional)1-2 linguri de miere (opțional)un praf de sare.

Citește continuarea aici

Prune la borcan fără zahăr. Rețetă simplă și sănătoasă de conservare a fructelor 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here