Souvlaki de pui este un preparat tradițional grecesc, constând din bucăți de pui marinate și gătite pe frigărui. Sunt servite adesea cu pită, cu legume proaspete sau cu sosuri, cum ar fi sosul tzatziki. Este un fel de mâncare popular în Grecia, fiind apreciat pentru gustul său savuros și versatilitatea sa. 

Originea souvlaki-ului poate fi urmărită până în Antichitatea Greacă. Primele mențiuni ale cărnii gătite pe frigărui datează din scrierile lui Homer și Herodot. În Grecia Antică, carnea era marinată și gătită pe frigărui, iar acest mod de preparare a continuat de-a lungul secolelor.

Rețeta a devenit foarte populară în Grecia în anii 1950 și 1960, când micile taverne și standuri de stradă au început să vândă acest preparat delicios. Iar între timp, rețeta s-a răspândit și în alte părți ale lumii, devenind un simbol al bucătăriei grecești.

Tot din bucătăria grecească îți mai recomandăm să încerci și rețeta de gyros cu carne de porc și salată.

Mai jos îți oferim lista de ingrediente și pașii necesari pentru delicioasele frigărui de pui.

Cum prepari adevăratele GOGOȘI grecești. Trucul pe care multă lume nu-l știeSouvlaki de pui – Ingrediente500 g piept de pui tăiat în cuburi2 linguri de ulei de măsline2 linguri de suc de lămâie3 căței de usturoi, pisați1 linguriță de oregano uscat1 linguriță de cimbru uscatsare și piper după gust4 frigărui (din lemn, înmuiate în apă sau metalice)pită pentru servirelegume proaspete (roșii, ceapă roșie, ardei gras)sos tzatziki (pentru servire).Rețeta grecească de frigărui de pui – Mod de preparare

Primul pas pentru prepararea rețetei constă în pregătirea cărnii de pui și a marinadei în care aceasta va sta o perioadă de timp, la rece.

Curăță pieptul de pui de grăsime și tendoane și secționează-l în cuburi uniforme și de mărimi egale.

Citește continuarea aici

Bougatsa. Rețetă de plăcintă grecească cu cremă de griș și vanilie 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here