Spaghetti alla Puttanesca este un fel de mâncare tradițional italian, specific regiunii Napoli. Este cunoscut pentru aromele sale puternice și îndrăznețe, datorate combinației de anșoa, usturoi, măsline și capere. 

Acest preparat simplu, dar extrem de gustos, se prepară ușor și este perfect pentru o cină rapidă și savuroasă. Numele “Puttanesca” provine de la cuvântul italian “puttana”, care înseamnă prostituată, și există mai multe teorii despre originea denumirii, inclusiv faptul că era un fel de mâncare popular printre prostituatele, care aveau nevoie de o masă rapidă și ușor de preparat între clienți. Indiferent de originea numelui, rețeta rămâne un fel de mâncare adorat pentru combinația sa delicioasă de arome.

Rețetele de paste sunt printre cele mai des preparate, nu doar în Italia, ci în toate bucătăriile lumii. Sunt foarte apreciate pentru simplitatea și rapiditatea preparării, dar și pentru gust și sațietate. Sunt foarte versatile, pentru că pastele se pot combina într-o mulțime de moduri.

Mai jos, îți oferim lista de ingrediente și pașii necesari preparării spaghetelor din bucătăria napoletană.

Spaghetti alla Puttanesca – Ingrediente400 g de spaghetti4-6 fileuri de anșoa, tocate mărunt3-4 căței de usturoi, tocați mărunt400 g de roșii pasate (sau roșii proaspete tocate)100 g de măsline negre fără sâmburi, feliate2 linguri de capere, clătite și scurse1 ardei iute mic (opțional), tocat mărunt4 linguri de ulei de măslinesare și piper după gustpătrunjel proaspăt, tocat (pentru decor).Rețeta spaghetelor din bucătăria napoletană – Mod de preparare

Pentru prepararea acestei rețete, vei fierbe pastele în modul clasic, timp în care vei prepara și sosul în care se vor răsfăța.

Fierbe pastele într-o oală mare cu apă sărată, conform instrucțiunilor de pe pachet, până când devin al dente. Scurge-le și păstrează o cană din apa în care au fiert.

Cum prepari sosul pentru Spaghetti alla Puttanesca

Încălzește uleiul de măsline într-o tigaie mare, așezată pe flacăra aragazului aprinsă la intensitate medie. Adaugă fileurile de anșoa și gătește-le până când se topesc în ulei.

Citește continuarea aici

Cum să faci spaghete pomodoro după reţeta lui Audrey Hepburn. Ce ingrediente folosea faimoasa actriță pentru o savoare inconfundabilă 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here