Ies la iveală noi informații despre starea de sănătate a liderului turc Recep Erdogan. Internauții turci speculează că acesta ar fi suferit un infarct miocardic în timpul interviului televizat unde i s-a făcut rău. Ei spun că starea de rău a apărut prea brusc și nu prezenta simptomele unei probleme intestinale.  

Reprezentanții administrației prezidențiale de la Ankara au anunțat că acesta suferă de o răceală intestinală și va reveni în câteva zile. Erdogan și-a anulat toate aparițiile publice de săptămâna aceasta, el ar fi trebuit să meargă să inaugureze chiar și prima centrală nucleară a Turciei. Erdogan candidează pe 14 mai pentru un nou mandat în fruntea Turciei pe care o conduce din 2014. 

Marţi seară, şeful statului turc a fost nevoit să scurteze un interviu pentru postul de televiziune Kanal 7 în timpul căruia a spus că se simte rău din cauza unor probleme gastrice. Postul de televiziune a tăiat emisia după ce Erdogan, când camera de filmat era închisă, nu a reuşit să răspundă unei întrebări legate de promisiunile sale electorale. În microfon au putut fi auzite voci, însă camerele de filmat nu l-au arătat pe preşedintele turc. Nu a fost clar imediat cât de gravă era problema de sănătate a acestuia. Ulterior, el a revenit şi a încheiat interviul, spunând că o campanie electorală intensă a condus la unele probleme gastrice „serioase”. Recep Tayyip Erdogan (69 de ani) îşi va relua joi campania electorală. Alegerile prezidenţiale şi parlamentare din 14 mai sunt considerate cel mai dificil test pentru regimul Erdogan, la putere de 20 de ani, întrucât opoziţia unită încearcă să îl înlocuiască pe actualul preşedinte în contextul crizei economice grave şi al nemulţumirii populare cauzate de milioanele de refugiaţi ajunşi în Turcia.

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here