Celebra zicală „Ești ceea ce mănânci” are, acum, o interpretare în viața de zi cu zi. Mai nou, specialiștii au descoperit că și alegerile culinare spun foarte multe despre noi.
Modul în care mâncam și, cel mai important, ce anume consumăm în viața de zi cu zi, ne influențează direct personalitatea, spun specialiștii. Micul dejun este cea mai importantă masă de zi, iar alegerile noastre culinare la aceasta ar avea legătură cu modul în care ne comportăm, în general.
Cine ești în funcție de ce preferi să mănânci dimineața
Alegerile pe care le facem zilnic ne definesc, fie că vorbim despre modul în care preferi să îți petreci timpul liber, alegerile romantice sau de carieră, toate au legătură cu personalitate noastră.
Mai nou, specialiștii au descoperit că și alegerile culinare spun foarte multe despre noi. Potrivit The Sun, Bertinet Bakery s-a asociat cu Judi James, un expert comportamental și cunoscător fin al limbajului corpului.
În urma colaborării, au aflat ce semnifică alegerea unui anumit fel de mâncare la micul dejun. De exemplu, dacă preferă să consumi de dimineață ouă, pâine prăjită, smoothie sau orice altă alegere populară, cei doi specialiști spun că: Poziția în care dormim ne asigură un somn liniștitor și profund. Fiecare persoană are poziția ei preferată, iar specialiștii sunt de părere că aceasta reflectă…Ce se poate întâmpla în corp dacă nu mănânci 24 de ore. Experții recomandă atenție cu acest tip de post intermitent „Îți place ca micile tale plăceri să fie cool și sănătoase. Ba chiar adopți un aer de superioritate în fața celor care aleg o simplă felie de pâine prăjită și ceva gem sau dulceață.
De asemenea, ești competitiv și foarte ambițios. Crezul tău este: „Mănâncă pentru jobul pe care ți-l dorești, nu pentru cel pe care îl ai deja”, a spus Judi James.
Ce semnifică dacă preferi să mănânci la micul-dejun pâine prăjită sau bacon
Pe de cealaltă parte, dacă ești genul de persoană care preferă la prima masă să mănânce pâinea prăjită cu gem sau dulceață ori produse de patiserie, , specialiștii spun că:„Îți fac plăcere experiențele senzoriale, care implică mirosul, gustul și texturile diferite.
Deși felul de mâncare în sine este unul simplu, aromele minunate și atenția necesară realizării pâinii intensifică trăirea respectivă.”
Baconul sau cârnăciorii sunt alte alimente consumate de multă lume la micul dejun, în special de britanici și americani. Ce spun specialiștii despre cei care preferă această variantă?
„Îți place mâncarea nepretențioasă, simplă. De asemenea, ești un om dintr-o bucată, foarte direct.”