La doar 20 de kilometri de graniță, o stațiune pitorească a devenit rapid destinația preferată pentru mulți români în căutarea unui refugiu temporar sau a unei escapade de relaxare. Odată cu intrarea României în spațiul Schengen, numărul celor care aleg să viziteze această zonă a crescut semnificativ, atrași de oportunitățile de relaxare și de a beneficia de facilități moderne.
Orașul Mako, aflat în Ungaria la doar 20 de kilometri de granița cu România, a devenit o destinație populară pentru români. Odată cu aderarea la Schengen, accesul este acum mult mai simplu, fără a mai fi nevoie să aștepte la cozi în vamă. Atracția principală a orașului este ștrandul, care a fost complet renovat în urma unei investiții semnificative.
La acest ștrand, peste jumătate dintre vizitatori sunt români, prin urmare proprietarii au reușit să se adapteze rapid la cerințele acestora.
„Noi, de foarte mult timp, așteptam dispariția frontierelor din Schengen, nici nu am înțeles de ce mai era nevoie de asta în lumea de azi. Un bilet pentru adulți la ștrandul din Mako, Ungaria, costă 70 de lei, iar studenții și elevii plătesc 55 de lei”, a spus directorul ștrandului, citat de Click!
Cu cât s-a scumpit vacanța în Bulgaria, în 2025. Se mai merită un sejur pe litoralul țării vecine?
Localitatea maghiară Mako, situată la doar 20 de kilometri de granița cu România, a evoluat într-un adevărat “oraș-ștrand”. Vechiul ștrand din Mako a fost transformat în urma unei investiții semnificative.
Această investiție, în valoare de 3,6 miliarde de forinți, dintre care jumătate a fost obținută din fonduri europene, a adus o schimbare notabilă în aspectul orașului Mako, care atrage mulți români datorită ștrandului său termal.
Lucrările de modernizare a ștrandului existent au demarat în 2010. Proiectul a vizat îmbunătățirea și aducerea la standarde superioare a vechiului ștrand termal, transformându-l într-o destinație turistică atractivă atât pentru cetățenii Ungariei, cât și pentru vizitatorii din țările vecine, precum România și Serbia.