Ancheta în cazul de omor calificat cu premeditare de la Spitalul Sfântul Pantelimon din Capitală capătă proporții tot mai dramatice, odată cu arestarea a două doctorițe acuzate că ar fi transformat un aparat medical într-o armă letală. Cazul este descris de specialiști ca fiind fără precedent în istoria recentă a medicinei românești. 

Dovadă, la dosar au fost anexate înregistrările injectomatului cu care i-au fost administrate dozele pacientului de 54 de ani. Dar şi discuţia dintre doi angajaţi ai spitalului, care constatau exact aceleaşi nereguli.

Angajat 1:„Și 20 sunt de joi până duminică?”

Angajat 2: „Până sâmbătă dimineaţa.”

Angajat 1: „La toţi le-au făcut acelaşi lucru cu noradrenalina, le-a scăzut-o.”

Angajat 2: „Ce v-am scris eu acolo, v-am redirecţionat mesajele… în 7 patul 1 , în 7 patul … la aia, la toţi le-a modificat noradrenalina”

Angajat 1: „Le-a modificat și la alții le-a pus ser în loc de noradrenalină.”

Angajat 2: „Şi la alţii ser, în loc de noradrenalină. Da, da şi ne spune în foaie treceţi cu 20 sau cu 15 şi să îi meargă cu 1.”

Angajat 2: „De exemplu, ei ne-au dat cu 1, da?”

Angajat 1: „Da.”

Angajat 1: „Când a venit ora de vizită, de la 12-13, am dat-o înapoi la 15, la 10, cât era la pacient, că familiile, poate sunt unii care poate se uită, că ei nu ştiu despre ce e vorba, dar să ştiţi că se uită acolo.”

După începerea anchetei la Spitalul Pantelimon, directoarea de îngrijiri, Camelia Stamatoiu, cea care a dezvăluit posibila ucidere a celor 17 pacienți de la Pantelimon, a fost concediată. Surse din spital susţin că decizia a fost luată de comisia care a constatat că nu mai venea la serviciu și și-ar fi prelungit concediile medicale și de odihnă.

Scandalul de la spitalul Sf. Pantelimon: Doctorițele acuzate de omor cu premeditare au fost arestate preventiv 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here