Un studiu recent a relevat faptul că îndulcitorii artificiali ar putea fi periculoși pentru inimă. Un studi, publicat in septembrie 2022, a scos la iveala riscurile ascunse ale indulcitorilor artificiali. Cercetarea, realizată de oamenii de stiinta francezi si publicata in prestigioasa revista BMJ, a analizat impactul consumului de indulcitori artificiali asupra sanatatii cardiovasculare. Rezultatele sunt ingrijoratoare: aportul acestor produse a fost asociat cu un risc crescut de a dezvolta boli cardiovasculare.Ce spune studiulStudiul a inclus un esantion de peste100.000 de adulti francezi, monitorizati pe o perioada extinsa pentru a observa efectele consumului de indulcitori artificiali. Participantii au fost rugati sa completeze chestionare detaliate referitoare la alimentatia lor, inclusiv consumul de indulcitori artificiali, cum ar fi aspartamul, sucraloza si zaharina.Ce fel de alimente sunt recomandate în zilele de post. Sfaturi de la medici *Aspartamul a fost cel mai mare indulcitor artificial consumat printre participanti, contribuind la 58% din aportul de indulcitor artificial, urmat de acesulfam de potasiu si sucraloza.Rezultatele studiuluiAnaliza datelor a relevat o asociere semnificativa intre consumul de indulcitori artificiali si incidenta bolilor cardiovasculare. Participantii care au consumat indulcitori artificiali au prezentat un risc mai mare de a dezvolta afectiuni precum infarctul miocardic, accidentul vascular cerebral si alte boli cardiace, comparativ cu cei care nu au consumat astfel de produse.Implicatiile asupra sanatatii publiceAceste descoperiri pun sub semnul intrebarii siguranta indulcitorilor artificiali ca alternativa la zahar. De-a lungul anilor, indulcitorii artificiali au fost promovati ca o solutie pentru reducerea caloriilor si controlul greutatii, dar acest studiu sugereaza ca pot exista consecinte grave pentru sanatatea inimii. Dr. Mathilde Touvier, autorul principal al studiului, a subliniat ca „aceste descoperiri nu sustin utilizarea indulcitorilor artificiali ca alternative sigure la zahar in produsele alimentare sau bauturi.” Totodata, acesti indulcitori contribuie si la urmatoarele probleme si afectiuni de sanatate:dureri de cap si migreneametealagreataafectarea functiei hepatice si renalevedere afectataafectiuni digestivecrestere in greutate si obezitatediabet de tip 2stari inflamatoriiCum să ai pielea fermă. Secrete care încetinesc îmbătrânirea pramatură a tenului. La ce trebuie să renunți complet
Citeste continuarea pe Sfat Naturist.