Supă-cremă de dovleac. Un preparat de toamnă, foarte hrănitor și sănătos. Iată cum se prepară. Ingrediente
1 dovleac mic sau jumătate dintr-un dovleac mare, curățat și tăiat în cuburi
1 ceapă medie, tocată mărunt
un cartof mediu, tăiat cuburi
2 căței de usturoi, mărunțiți
2 linguri de unt sau ulei de măsline
4 căni de supă de legume
1/2 cană de smântână lichidă (opțional)
sare
piper.
Mod de preparare:Într-o oală mare, la foc mediu, călim ceapa și usturoiul în uleiul de măsline sau unt, până când devin moi și translucide.Adăugăm cuburile de dovleac si cartof, și continuăm să gătim timp de câteva minute, amestecând frecvent.Turnăm supa de legume peste dovleac și aducem la punctul de fierbere. Reducem apoi focul la intensitate medie și lăsăm să fiarbă până când dovleacul este complet moale și ușor de zdrobit cu o furculiță (aproximativ 20-25 de minute).Pentru o consistență mai fină, folosim un mixer vertical pentru a pasa supa până când obținem o textură cremoasă și omogenă.Adăugăm smântâna lichidă și amestecăm bine, gătind in continuare supa la foc mic, timp de încă 5 minute.Condimentăm cu sare, după gust.Servim supa cremă de dovleac caldă. O putem decora cu puțină smântână lichidă, semințe de dovleac prăjite sau ierburi proaspete, cum ar fi pătrunjel sau cimbru.