Suntem în Postul Paștelui, iar majoritatea credincioșilor ortodocși încearcă să țină acest post pentru a întâmplina cum se cuvine Învierea Domnului. Dacă și tu te numeri printre ei și nu știi ce să mai gătești, noi îți propunem o rețetă simplă și delicioasă de supă cu găluște ca la bunica acasă pe care o vei adora.  

Tot ce trebuie să faci este să urmezi indicațiile din rețeta de mai jos, iar la final vei obține cea mai bună supă de găluște de post. Găluștele vor fi atât de pufoase și de gustoase încât cei dragi nici nu își vor da seama că nu ai folosit ou. 

Ingrediente

2 morcovi2 cepe1păstârnac1 țelinăpentru găluște: 4 linguri de făină, 4 linguri de griș, 1 lingură amidon, 1 ceapă tocată măruntsare, boia și piper, după gust1 legătură pătrunjel

Mod de preparare: 

Pentru început, taie mărunt ceapa, morcovul, păstârnacul, țelina (pe ultimele 3 le poți da pe răzătoare chiar, dacă îți e mai ușor). Asezonează cu sare, piper și boia și lasă la călit într-o oală înaltă, până se înmoaie.

Apoi, adaugă peste 2 litri de apă și lasă la fiert totul timp de 10-15 minute. Între timp, ocupă-te de găluștele cu gris. 

Combină făina cu grișul, amidonul și ceapa tocată mărunt de tot cu puțină apă călduță, până obții o pastă omogenă.

De îndată ce s-a format pasta, formează găluștele cu lingura și pune-le imediat în oală, la fiert. (Dacă nu faci asta și lași compoziția pentru găluște să stea, îți vor ieși tari!)

Lasă-le la fiert timp de 5-10 minute, apoi oprește focul. Adaugă pătrunjelul tocat, pune capacul și lasă să mai stea 5 minute.

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here