Cei 42 de locuitori ai oraşului Slănic, judeţul Prahova, care au fost evacuaţi după ce o porţiune din strada 23 August s-a prăbuşit, nu se vor putea întoarce în apartamentele loc, întrucât blocurile au fost afectate. Specialiştii arată că prăbuşirea străzii nu a fost provocată de cauze naturale, ci de acţiunea omului. 

Potrivit raportului preliminar obținut pe surse, autoritățile au o primă concluzie cu privire la surparea care a intervenit la Slănic Prahova.

„Prăbușirea este probabil efectul acțiunii apei care circulă prin subsol pe dedesubtul stratului de asfalt și spală agregatul care îl susține. Apa poate proveni din surse diferite* Apa provenită din precipitații, din acviferele de adâncime mică sau din scurgerile depe versanți.* Apa care circulă pe văile formate de circulația apei pe acoperișul masivului de sare.* Apa provenită din diferite surse antropice, precum avarierea conductelor orășenești deapă sau canalizare.

Imagini apocaliptice în Slănic Prahova: orașul scobit de mina de sare se surpă. Primar: “Nimeni nu știe ce e pe dedesubt!” – VIDEO

*Surparea nu este datorată unei activități seismice, nu s-au înregistrat microseismedatorate activităţilor naturale.*surparea actuală nu pare a fi cauzată de fenomene de mare adâncime legate de prezența masivului de sare, însă, se recomandă urmărirea evoluției în timp a acestor procese prin efectuarea unor măsurători periodice de rezistivitate electrică pe același amplasament şi extinderea investigațiilor pe un areal mai extins”, se arată în raport.

Stradă surpată la Slănic Prahova: CJSU cere autorităţilor să pună la dispoziţie studiile geotehnice şi geologice făcute în oraş 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here