Poate părea intimidant să prepari sushi în bucătăria ta, însă cu puțină răbdare și ingredientele potrivite, poți face un sushi de casă delicios și proaspăt. Poți pregăti Maki sushi, adică rulouri clasice de sushi cu orez și pește sau legume, învelite în foi de alge nori. 

Sushi preparat în casă are un gust delicat și proaspăt, cu orez moale și ușor acrișor, completat de textura ușor crocantă a foilor de alge.

Peștele sau legumele adaugă savoare și prospețime, iar wasabi oferă o notă picantă subtilă. Servit cu sos de soia, sushi devine o combinație perfectă de sărat și acrișor, satisfăcând toate papilele gustative.

Sushi își are rădăcinile în Asia de Sud-Est, în jurul secolului al IV-lea î.Hr., unde o tehnică de conservare a peștelui cu orez fermentat era folosită pentru a păstra alimentele pe termen lung.

Această metodă, cunoscută sub numele de „narezushi„, presupunea îngroparea peștelui în orez gătit, care fermenta și proteja peștele de alterare. Orezul nu era consumat, doar peștele fermentat era mâncat. Această tehnică a ajuns în Japonia în jurul secolului al VIII-lea și a fost adoptată și adaptată.

Nu mai arunca cojile de la ceapă și usturoi. Cum le poți folosi în mâncare

Descoperă mai jos rețeta clasică se sushi, detaliată pas cu pas.

Sushi de casă – Ingrediente (pentru 4 rulouri)200 g orez de sushi (orez cu bob rotund)2 linguri oțet de orez1 lingură zahăr1 linguriță sare4 foi de nori150 g pește crud proaspăt (somon, ton sau creveți)wasabisos de soia (pentru servire).Gustări sănătoase care îți taie pofta de mâncare seara. Te și ajută să dormi mai bineRețeta de sushi clasic – Mod de preparare

Prima dată, vei prepara orezul pentru sushi.

Spală orezul sub jet de apă rece până când apa devine limpede. Acest pas este important pentru a îndepărta excesul de amidon.

Fierbe orezul conform instrucțiunilor de pe ambalaj: aproximativ 400 ml apă pentru 200 g orez. Odată fiert, lasă-l acoperit să absoarbă toată apa timp de 10 minute.

Într-un bol mic, amestecă oțetul de orez, zahărul și sarea. Încălzește amestecul până când zahărul se dizolvă complet.

Citește continuarea aici

Ruladă cu ness. Rețeta unui desert rafinat și aromat. Simplu și ușor de preparat 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here