Continuă scandalul Ozempic! Sute de procese împotriva producătorului au fost deschise în străinătate, după ce medicamentul a fost retras din România. Oamenii susțin ca medicamentul le-a provocat leziuni care le-au schimbat viața. Pe de altă parte, românii sunt foarte nemulțumiți și spun ca medicamentul care nu se mai regăsește pe piață de câteva luni era vital bolnavilor de diabet.  

Sute de americani au intentat un proces în mai multe state, susținând că produsele Ozempic și Mounjaro le-au provocat leziuni care le-au schimbat viața. Una dintre reclamante, o bunică a șapte copii, nu mai poate mânca alimente solide și trebuie să își paseze mesele.

O altă femeie a devenit periculos de subnutrită din cauza tratamentului cu ozempic scrie dailymail.com.

Toți reclamanții acuză giganții pharma Lilly și Novo că nu au avertizat milioanele de clienți privind riscul foarte real de leziuni gastrointestinale grave, inclusiv paralizia stomacului, probleme cu vezica biliară, extirparea colonului și multe altele, precum și că au făcut declarații înșelătoare cu privire la siguranța medicamentelor. 

Companiile vizate au negat acuzațiile atât în ceea ce privește unele efecte adverse, cât și a lipsei unor avertismente în prospectul medicamentului. Riscurile semaglutidei, ingredientul activ din Ozempic, sunt clar menționate pe etichetă, a precizat un oficial.

Pe de altă parte, studiile arată că persoanele care utilizează semaglutid pentru pierderea în greutate, prin inhibarea poftei de mâncare, au fost de 9,1 ori mai susceptibile de a dezvolta pancreatită (inflamație a pancreasului), o afecțiune care poate necesita uneori intervenții chirurgicale.

Medicamentul Ozempic nu mai este distribuit în farmaciile din România.

Ministerul Sănătății, anunț de ultimă oră despre controversatul medicament OZEMPIC

Efectele catastrofale ale traficului cu Ozempic! Bolnavii de diabet rămân FĂRĂ tratament: medicamentul va dispărea din farmacii după 31 iulie9 arestări în dosarul rețelei OZEMPIC din București. Alți 4 suspecți sunt cercetați în arest la domiciliu 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here