Un tânăr român în vârstă de 25 de ani a fost reținut de poliția italiană după ce a fost acuzat de incendierea a 33 de mașini și scutere în Milano. Incidentul a șocat autoritățile locale, mai ales că, atunci când a fost întrebat de polițiști ce făcea în timpul nopții, suspectul a răspuns că „ieșise să fumeze o țigară”.  Ce au transmis oamenii legii

Autoritățile au demarat investigațiile asupra tânărului încă din martie 2023, după un prim val de incendii în care 15 vehicule au fost incendiate în regiunile San Giuliano și San Donato Milanese. În urma anchetei, s-a stabilit că focul a fost pus intenționat, vehiculele afectate fiind situate la distanțe considerabile unele de altele, ceea ce a indicat o acțiune premeditată.

În noaptea de 8 martie, în timpul unui control de rutină, polițiștii l-au oprit pe tânăr, care circula pe o trotinetă electrică. Când a fost întrebat ce face afară la o oră atât de târzie, acesta a răspuns nonșalant că doar ieșise să fumeze. Acest răspuns suspect, împreună cu dovezile adunate de autorități, a dus la reținerea sa.

Ulterior, poliția a legat tânărul de alte două incendii produse în vara anului 2023: unul pe 7 iulie și altul la 20 de zile distanță, în care 5 mașini și 13 scutere au fost distruse.

Românul se află în prezent în arest și este cercetat pentru multiple infracțiuni de incendiere.

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here