Cum să scapi de stres în 5 minute, apelând la câteva tehnici japoneze antice. Acestea pot fi practicate de oricine și oriunde. Cum să scapi de stres în 5 minute

Prin câteva tehnici japoneze antice poți să scapi de stres în doar cinci minute. Stresul este o afecțiune care îți poate afecta serios viața și sănătatea. Acest lucru nu ar fi o problemă foarte gravă atât timp cât stresul este ținut sub control, dar dacă nu este tratat acesta se poate croniciza. Se caracterizează prin simptome precum iritabilitatea, depresia, anxietatea, atacuri de panică, senzații de vomă.

De asemenea, poate afecta sistemul imunitar, devenind astfel mult mai sensibili la orice boală. Din fericire, există numeroase căi de a combate stresul. Exercițiile de yoga, masajul şi anumite tehnici japoneze se numără printre acestea.

De asemenea, există o tehnică japoneză antică de relaxare, în doar cinci minute.

Planta care tratează bolile cardiace. Se recomandă și în cazul celor care suferă de tristețe. Este supranumită “planta supremă pentru inimă”

Degetele prezintă numeroase puncte nervoase care corespund anumitor organe. Prin masajul și presopunctura (apăsarea alternativă) a acestor puncte nervoase se pot trata diverse afecțiuni.

Tehnica este una foarte simplă și se realizează prin presarea alternativă a acestor puncte, în urma cărora sunt eliberați de către organism niște hormoni, numiți endorfine, care acționează ca niște analgezice naturale, calmând astfel durerile și conferind o stare de relaxare. Fiecărui deget îi corespunde un anumit tip de afecțiune.

Metoda japoneză

Degetul mare ajută la relaxarea emoțiilor, calmează starea de îngrijorare și anxietatea.

Degetul arătător te ajută să scapi de frici.

Degetul mijlociu este responsabil cu controlul asupra sentimentelor de furie și amărăciune.

Degetul inelar ajută în lupta cu depresia și starea de melancolie.

Degetul mic reduce stresul și crește optimismul și stima de sine.

Practic, scopul tău final este de a-ți reechilibra energia corpului. Ia astfel câte un deget, iar cu mâna opusă masează și presează bine de jur împrejurul acestui deget.

Ține apăsat pe fiecare deget și între degete, până când simți pulsul, doar atunci poți fi sigur că funcționează.

Pentru relaxare, aplică o presiune ușoară pe centrul palmei, folosind degetul mare opus palmei și ține apăsat cel puțin un minut.

Dacă vei practica această tehnică zilnic, energia corpului tău se va echilibra și în felul acesta vei fi mai puțin predispus la stres.

Ce se întâmplă în organism dacă bei apa ținută în vase de cupru. Ce spune medicina ayurvedică, cea mai veche terapie holistică

 

SURSA

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here