Ai la dispoziție doar 5 secunde să găsești pisica diferită de toate celelalte din imagine. Așadar, nu mai pierde timpul și pornește cronometrele. Succes! 

Testele IQ au fost dezvoltate de psihologul francez Alfred Binet. El susținea că, dacă nu găsești răspunsul corect, nu înseamnă că nu ai o capacitate de învățare ridicată, ci doar că ai nevoie de mai mult exercițiu. Provocările de acest tip pot include iluzii optice, șiruri de numere, puzzle-uri sau ecuații matematice.

Test IQ: Care este pisica diferită?

În psihologie, testele de inteligență sunt folosite pentru a evalua nivelul de inteligență al unei persoane. Aceste teste se împart în trei categorii principale: sub medie, mediu și peste medie. Sunt esențiale în diagnosticarea psihologică și, conform experților, pot ajuta la dezvoltarea cognitivă a copiilor.

Felicitări celor care au reușit să identifice pisica diferită! Dacă nu ai reușit, nu te îngrijora. Poți exersa cu mai multe astfel de provocări. Răspunsul corect este dezvăluit mai jos.

Răspunsul corect:

Pisica diferită se află pe rândul al doilea, poziția a treia. Dacă te uiți cu atenție, vei observa că îi lipsește boticul roșu prezent la toate celelalte pisici. Iluzia optică face ca această diferență să fie greu de observat în timpul scurt alocat.

                                        Răspunsul testului IQ, chiar aici.

Ce reprezintă IQ-ul?

IQ-ul este o măsură a inteligenței umane, stabilită prin rezolvarea unor teste, puzzle-uri, serii de imagini și numere sau identificarea unor tipare. În funcție de răspunsurile obținute, oamenii sunt împărțiți în următoarele categorii:

IQ peste 140: Geniile și adevărații lideriIQ între 131 și 140: Cercetători, specialiști și manageriIQ între 121 și 130: Aproximativ 6% din populație, mult peste media normalăIQ între 111 și 120: Puțin peste media normalăIQ între 101 și 110: Media normală a nivelului de inteligență

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here