În lumea diversificată a lactatelor, există un tip de brânză care se remarcă prin conținutul său bogat de proteine, depășind chiar și valoarea nutritivă a unui ou. Această brânză nu doar că oferă o sursă excelentă de proteine, dar este și un aliat valoros în menținerea sănătății, datorită conținutului său ridicat de vitamine esențiale, precum A și K, și minerale importante, cum ar fi fierul. Pe lângă beneficiile sale nutritive, această brânză a fost asociată cu efecte pozitive asupra sănătății cardiovasculare, având potențialul de a contribui la reducerea colesterolului. Astfel, ea devine o alegere inspirată pentru cei care își doresc să îmbogățească dieta cu alimente sănătoase și nutritive. 

Proteinele sunt esențiale pentru orice dietă. Nu doar că sunt importante pentru sănătatea mușchilor și a oaselor, dar te ajută să te simți sătul(ă) mai mult timp, reducând astfel gustările între mese. De asemenea, proteinele sprijină metabolismul, pot scădea tensiunea arterială și ajută corpul să se refacă după răni sau alte probleme.

Când te gândești la consumul de proteine, probabil îți vin în minte carnea și ouăle, dar aproximativ 28 de grame de brânză cheddar conține mai multe proteine decât un ou.

Brânza nu este doar delicioasă, ci și benefică pentru sănătatea ta, contrar a ceea ce poate ai crezut până acum.

Deci, dacă vrei să adaugi mai multe proteine în dieta ta, brânza cheddar ar putea fi soluția potrivită, spun specialiștii. Deși există brânzeturi cu un conținut mai mare de proteine, de exemplu, parmezanul, cheddar este un sortiment mai accesibil pentru majoritatea oamenilor. Asta și pentru că nu are gustul extrem de puternic și textura specială a parmezanului și poate fi găsit în orice magazin alimentar.

Alte beneficii

Pe lângă faptul că este bogată în proteine, brânza cheddar este o sursă excelentă de calciu. Mai conține vitaminele A și K, fier și poate ajuta la reducerea colesterolului.

Conform unui studiu din 2011 publicat în The American Journal of Clinical Nutrition, consumul de brânză reduce colesterolul „rău” (LDL).

Deși pare surprinzător, având în vedere cantitatea de grăsimi saturate din brânză, studiul a arătat că acest lucru nu crește nivelul colesterolului LDL. Cercetătorii au sugerat că motivul ar putea fi cantitatea mare de calciu din brânză și faptul că surplusul este eliminat din corp în mod natural.

Vitamina care stopează căderea părului și simulează creșterea acestuia. În ce alimente se găsește

Brânza cheddar este, de asemenea, fantastică pentru sănătatea orală. Proteinele contribuie la menținerea dinților puternici și sănătoși, reducând riscul de carii, iar brânza ajută la restabilirea echilibrului pH-ului în gură.

Un studiu din 2013, publicat în General Dentistry, a arătat că adolescenții (cu vârste între 12 și 15 ani) care au consumat iaurt, lapte sau brânză cheddar au prezentat diferențe semnificative: iaurtul și laptele nu au modificat pH-ul, în timp ce brânza a crescut echilibrul pH-ului.

Dintre produsele lactate, brânza are cele mai puternice proprietăți anticariogene, prevenind cariile și dezvoltarea microbilor.

Dacă acest lucru nu este suficient pentru a te inspira să consumi mai multă brânză, un studiu din 2005 realizat de British Cheese Board a descoperit că aproximativ 85 de grame de brânză consumate înainte de culcare pot îmbunătăți somnul și reduce coșmarurile la 72% dintre respondenți.

Cum să integrezi mai multă brânză în dieta ta

Are un gust suficient de delicat pentru a fi savurată singură, fie sub formă de cuburi, felii sau pe biscuiți, pâine prăjită sau alte produse similare. Este delicioasă în biscuiți sărați, sosuri, macaroane cu brânză, cartofi gratinați, sandvișuri calde cu brânză sau supe.

Dacă vrei să combini brânza cheddar cu opțiuni mai sănătoase, încearcă macaroane cu brânză și conopidă. Sau poți prepara o omletă cu brânză cheddar și legume. De asemenea, combinația dintre brânză și fructe, cum ar fi strugurii, curmalele sau merele, reprezintă o gustare delicioasă. Brânza cheddar se potrivește și în salate, fie că sunt sărate sau dulci.

Băutura bogată în colagen care întinerește pielea și fortifică oasele în doar o lună. Conține un ingredient cheie, pe care îl găsești la 2 lei în magazine

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here