Tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic este o variantă delicioasă și rafinată a clasicului tiramisu, care combină aromele intense de ciocolată cu textura catifelată a cremei cu aromă subtilă de fistic. Această rețetă adaugă un plus de rafinament și culoare, fiind perfectă pentru iubitorii de fistic și ciocolată. 

Această reinterpretare a rețetei clasice de tiramisu te cucerește prin contrastul de texturi și arome.

Crema de fistic este ușoară și catifelată, având o aromă subtilă de nuci. Aceasta se combină perfect cu gustul intens al cremei de ciocolată.

Pișcoturile înmuiate în cafea aduc un echilibru ușor amărui, în timp ce crema de fistic adaugă un gust sofisticat și delicat. Pudra de fistic și fructele proaspete accentuează rafinamentul desertului, creând un joc de gusturi și de culori.

Este un desert spectaculos, ideal pentru ocazii speciale, în care fiecare linguriță oferă o călătorie gustativă unică. 

Tiramisu cu fistic și căpșuni. Rețetă prezentată la paharTiramisu cu ciocolată și cremă de fistic – Ingrediente

Chiar dacă acest tiramisu conține patru categorii de ingrediente, acestea sunt simple și accesibile, după cum vei constata mai jos.

Pentru crema de fistic:200 g mascarpone150 g cremă de fistic50 g zahăr pudră200 ml frișcă lichidă1 linguriță extract de vanilie1 praf de sare.Pentru stratul de ciocolată:150 g ciocolată neagră (minim 70% cacao)100 ml lapte50 g unt.Ruladă cu ness. Rețeta unui desert rafinat și aromat. Simplu și ușor de preparatPentru baza desertului:250 g pișcoturi300 ml cafea espresso1 linguriță lichior de migdale sau de cafea (opțional).Pentru decor:fructe de pădurepudră de fistic.

Citește continuarea aici

Nu mai arunca cojile de la ceapă și usturoi. Cum le poți folosi în mâncare

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here