Această rețetă de tiramisu cu fistic și căpșuni combină desertul clasic cu prospețimea căpșunilor și aroma intensă de fistic. Desertul poate fi montat sub formă clasică, pe un platou, dar va arăta mai interesant montat în pahare. 

Acest tiramisu aduce o notă revigorantă, datorită contrastului dintre dulceața căpșunilor și aroma ușor sărată a fisticului. Crema de mascarpone este fină și aerată, în timp ce pișcoturile înmuiate în sos de căpșuni oferă o textură ușor crocantă la început, care devine moale și suculentă pe parcurs.

Desertul este ușor de montat în porții individuale, perfect pentru ocazii speciale sau ca desert la sfârșitul unei mese în familie. Rețeta se poate adapta după propriul gust. Poți să ajustezi cantitatea de fistic și pe cea de căpșuni sau să folosești alte fructe de pădure.

În continuare, vezi rețeta de tiramisu în varianta cu fistic și căpșuni, detaliată pas cu pas.

Tiramisu cu fistic și căpșuni – Ingrediente200 g pișcoturi250 g mascarpone200 ml smântână pentru frișcă (minim 30% grăsime)3 linguri de zahăr pudră150 g fistic (decorticat și măcinat fin)500 g căpșuni proaspete50 g zahăr1 linguriță extract de vaniliefistic mărunțit pentru decor și felii de căpșuni.Ruladă cu ness. Rețeta unui desert rafinat și aromat. Simplu și ușor de preparatRețeta de tiramisu la pahar – Mod de preparare:

Începe cu pregătirea unui topping de căpșuni.

Clătește 300 g de căpșuni din cantitatea totală, curăță-le și toacă-le mai mărunt. Adaugă-le într-o cratiță și presară 50 g de zahăr peste ele. Amestecă-le bine și pune cratița pe flacăra aragazului, aprinsă la intensitate minimă.

Fierbe căpșunile cu zahărul până când acesta se topește, iar căpșunile se mărunțesc. Nu este necesar să fierbi topping-ul în exces pentru a nu se reduce foarte mult. Acesta va folosi la siroparea pișcoturilor după montarea desertului. Lasă acest topping de căpșuni să se răcească și ocupă-te de celelalte ingrediente.

Gustări sănătoase care îți taie pofta de mâncare seara. Te și ajută să dormi mai binePregătește crema de mascarpone

Scoate smântâna pentru frișcă de la rece și pune-o în bolul mixerului. Mixeaz-o până când devine ușor fermă, adăugând treptat și zahărul pudră, dar și extractul de vanilie.

Citește continuarea aici

Nu mai arunca cojile de la ceapă și usturoi. Cum le poți folosi în mâncare

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here