Pentru momentele când se strânge toată familia la masa de prânz, avem pentru tine o rețetă de tocăniță de pui cu găluște din făină. Tocănița este plină de savoare, iar găluștele din făină sunt pufoase și se combină perfect cu sosul.
Carnea de pui este preferata tuturor, pentru mâncăruri delicioase, indiferent de categoria acestora. Este și gustoasă și sănătoasă, dar și rapid de preparat.
Poate fi folosită la supe și ciorbe, la mâncăruri scăzute, în chiftele și diferite aperitive. Este utilizată chiar și în rețetele de aspic, datorită conținutului ridicat de gelatină. Cel mai mult se folosește pieptul de pui care este fraged și suculent, iar dintre preparatele cu piept de pui, cele mai adorate sunt șnițelele. Acestea sunt urmate de pulpele de pui inferioare, preparate pe grătar, la cuptor sau în tigaie.
Descoperă și rețeta de pulpe de pui înfășurate în bacon, cu legume la cuptor. În continuare, îți oferim lista de ingrediente și pașii necesari preparării delicioasei tocănițe de pui.
Cât timp rezistă de fapt vinul după ce ai desfăcut sticla. Este bine să-l păstrezi la frigider?Tocăniță de pui cu găluște din făină – Ingrediente
Împarte de la început lista de ingrediente în funcție de elementele ce compun mâncarea, pentru a-ți ușura munca. Ai nevoie de ingrediente pentru tocăniță și de ingrediente pentru găluște, după cum poți urmări mai jos.
Pentru tocăniță:1 kg de carne de pui (pulpe, piept sau un mix)2 cepe medii, tocate mărunt2-3 căței de usturoi, tocați fin1 ardei gras, tăiat cubulețe2-3 roșii sau 200 ml de roșii pasate sau bulion2-3 linguri de ulei1 lingură de boia dulcesare și piper după gust1 linguriță de cimbru uscat1-2 foi de dafin200 ml de apă sau supă de pui1 legătură de pătrunjel verde, tocat.De ce recomandă specialiștii să consumi cafea în timpul verii. Care sunt beneficiile sale în sezonul caldPentru găluște:1 ou100 g de făinăun praf de sare2-3 linguri de apă (dacă este nevoie).Gem de prune la tavă. Rețetă simplă și ușor de preparat. Secretul coacerii fructelor în cuptorTocăniță de pui cu găluște din făină – Mod de preparare
Vei începe cu pregătirea cărnii și a legumelor. Dacă optezi pentru piept de pui, îl vei porționa în bucăți mai mici. Pulpele de pui inferioare sau superioare le poți lăsa întregi.
Legumele le cureți, le clătești și le scurgi, apoi le toci în cuburi.
Citește continuarea aici
Vinete marinate cu usturoi, o garnitură de nerefuzat. Rețeta detaliată