O seară tragică a avut loc joi pe lacul Colibița, din județul Bistrița-Năsăud, unde un tânăr de 19 ani și-a pierdut viața după ce a căzut în apă de pe un ponton. Incidentul s-a petrecut în prezența unui grup de prieteni care, alarmați, au sunat imediat la numărul de urgență 112. Cum s-a întâmplat tragedia

Potrivit informațiilor furnizate de Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud, tânărul, originar din Prundu Bârgăului, se afla pe lac alături de prieteni. Se pare că la un moment dat s-a dezechilibrat și a căzut în apă. Prietenii săi, îngrijorați, au cerut imediat ajutorul salvatorilor.

„Au fost alocate la caz un echipaj de pompieri cu barca de la Stația de Pompieri Prundu Bârgăului, echipajul de scafandrii de la Detașamentul de Pompieri Bistrița și elicopterul SMURD de la Baza Aeromedicală Târgu Mureș”, au transmis reprezentanți ISU Bistrița-Năsăud.

La fața locului au fost mobilizate rapid resurse de urgență: un echipaj de pompieri cu barcă de la Stația de Pompieri Prundu Bârgăului, scafandri de la Detașamentul de Pompieri Bistrița și un elicopter SMURD de la Baza Aeromedicală Târgu Mureș. Poliția a fost informată despre dispariția tânărului și a început căutările.

Scafandrii au reușit să găsească corpul tânărului după aproximativ cinci minute de căutări. Din păcate, manevrele de resuscitare efectuate de echipa medicală SMURD nu au avut succes, medicul fiind nevoit să declare decesul tânărului.

„Polițiștii au fost sesizați cu privire la faptul că un tânăr a dispărut în apele lacului Colibița. (…) Din primele date, a reieșit faptul că acesta se afla cu un grup de mai multe persoane în zona lacului Colibița, iar la un moment dat ar fi căzut în lac de pe un ponton”, se arată în comunicatul IPJ Bistrița-Năsăud.

 

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here