Un nou incident cutremurător a avut loc în Siberia, unde o dolină s-a format brusc, înghițind un bărbat și tractorul său. Tragicul eveniment a avut loc în satul Melkhituy, regiunea Irkutsk, unde un bărbat de 39 de ani, care lucra cu un utilaj agricol, a fost prins în craterul adânc de 12 metri. Din păcate, bărbatul nu a supraviețuit acestui accident teribil. 

Formarea dolinelor, cunoscute și sub numele de cratere de prăbușire, este un fenomen natural care se produce prin surparea straturilor de roci situate sub suprafața pământului. Potrivit experților de la British Geological Survey, aceste gropi pot apărea brusc, fără avertismente, fiind cauzate atât de procese naturale, cât și de activități umane.

Un nou crater misterios în Siberia 

Dolina recent apărută în Siberia a provocat o panică generală, mai ales că zona nu este departe de un alt crater celebru, supranumit „Porțile Iadului”. La aproximativ 700 de kilometri distanță de acest nou incident, „Porțile Iadului” s-au deschis pentru prima dată în decembrie 2022, deasupra unei mine de fier. Acest crater imens măsura inițial 50 de metri în diametru și avea o adâncime de 180 de metri.

Geologii au ajuns rapid la locul incidentului din Melkhituy, însă cauzele exacte ale formării dolinei nu au fost încă stabilite. Urmează ca investigațiile să dezvăluie ce a provocat prăbușirea terenului și dacă există legături între acest crater și alte evenimente similare din regiune. Potrivit martorilor, dolina recentă are un diametru mai mare la interior decât la exterior, ceea ce a ridicat și mai multe semne de întrebare pentru specialiști.

Oamenii se tem pentru viața lor

Localnicii sunt în stare de șoc, mai ales că incidentul readuce în atenție pericolele pe care le prezintă aceste fenomene naturale în Siberia. La doar 700 de kilometri distanță, „Porțile Iadului” au provocat și ele distrugeri majore, înghițind mai multe case de vacanță din apropierea unei stațiuni de schi. Deși atunci nu s-au înregistrat victime, craterul a cauzat pagube materiale semnificative, presupunându-se că a fost generat de un cutremur.

Ciudat este că, în ciuda pericolului, stațiunea de schi Sheregesh, situată în apropierea „Porților Iadului”, a devenit și mai atractivă pentru turiști. Mulți dintre aceștia vin special pentru a vedea craterul imens, care a devenit o atracție neobișnuită în zonă. Stațiunea este deja cunoscută pentru competiția anuală de schi în costume de baie, desfășurată primăvara, însă interesul pentru „Porțile Iadului” a crescut în mod paradoxal după apariția dolinei.

 Dolinele sunt fenomene naturale imprevizibile, care pot pune în pericol viețile oamenilor și pot cauza distrugeri majore. Incidentul din Melkhituy atrage din nou atenția asupra acestui pericol, iar autoritățile încearcă să identifice măsurile necesare pentru a preveni astfel de tragedii în viitor.

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here