Acesta este trendul de îngrijire a pielii care ar putea duce la acumularea bacteriilor pe față. Descoperă și tu ce greșeli poți să faci fără ca măcar să-ți dai seama. Este vorba despre anumite produse de îngrijire care nu lipsesc din rutina de îngrijire a femeilor. 

Pe măsură ce înaintăm în vârstă, tenul nostru are nevoie de mai multă grijă și atenție. În mediul online circulă o mulțime de trenduri în ceea ce privește rutina ideală de skincare. Cele mai multe personalități din online împărtășesc acest crez al rutinei de îngrijire în cât mai mulți pași. Totuși,dermatologii spun că rutinele de îngrijire care sunt mult prea încărcate ar putea reprezenta un real pericol pentru tenul nostru.

Trendul de îngrijire a pielii care ar putea duce la acumularea bacteriilor pe față

Dr. Shereene Idriss a explicat că tendința actuală de a stratifica foarte multe tipuri de creme poate duce la apariția imperfecțiunilor.

Prune la borcan fără zahăr. Rețetă simplă și sănătoasă de conservare a fructelor

Rețelele de socializare își pot da impresia că trebuie să hidratezi tenul cu cât mai multe produse. Totuși, pielea noastră nu are nevoie de atât de multe produse de skincare.

Prea multă umiditate poate facilita mediul de strângere al bacteriilor. Hidratarea în exces poate duce la apariția bacteriilor și a fungilor.

O barieră mult prea încărcată cu produse de skincare poate duce la inflamarea tenului.

Cei mai mulți dermatologi sunt de părere că folosirea în exces a produselor de hidratare poate duce la apariția infecțiilor bacteriene, acneei și a altor probleme de ten.

Nu trebuie să uităm faptul că piele anoastră repreintă cel mai mare organ din corpul nostru. Îngrijirea adecvată a acesteia face parte din sănătatea noastră, iar exagerarea cu hidratarea poate compormite capacitateapielii de a-și îndeplinii funcția cea mai importantă: să serveasă drept barieră între interiorul nostru delicat și lumea exterioară.

Pielea hidratată în exces poate duce de fapt la compromiterea barierei. Când vine vorba de hidratare, specialiștii recomandă să folosești produsele potrivite tipului tău de ten.

Ruladă cu ness. Rețeta unui desert rafinat și aromat. Simplu și ușor de preparatCum îți dai seama dacă exagerezi cu crema hidratantă

Pielea hidratată în exces poate duce la aspectul de piele macerată. Pielea prea moale, adesea albă sau cenușie din cauza expunerii prelungite la umiditate îți poate spune că ai exagerat cu produsele de hidratare.

Pielea ta poate avea un aspect umflat și nesănătos. Totodată, aceasta se poate simți delicată sau sensibilă la atingere.

Citește continuarea aici

Trucuri care te pot ajuta să scapi de gustul amar al vinetelor. Sigur îți vor folosi 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here