Curățarea aragazului nu este o misiune tocmai plăcută și ușoară atunci când acesta este plin de grăsime și mâncare arsă. Însă, există un truc simplu și extrem de eficient care te scapă cât ai clipi de această bătaie de cap. Nu ai nevoie decât de două ingrediente pe care cu siguranță le ai în bucătărie.  

Pe lângă faptul că acest truc este unul extrem de simplu și eficient, acesta este și foarte ieftin, în comparație cu soluțiile profesionale de curățenie care sunt destul de scumpe și de multe ori nu obțin rezultatele promise. 

Cele două ingrediente de care ai nevoie pentru acest truc le găsești în majoritatea magazinelor de la noi și sunt folosite la diverse preparate culinare. Însă, puțini sunt cei care știu că ele sunt foarte bune și la îndepărtarea urmelor precum cele de grăsime și mâncare uscată.

Este vorba despre oțetul alb și bicarbonatul de sodiu. Pentru a îndepărtarea grăsimii și a mâncării arse trebuie să aplici pe aragaz un amestec format din cantități egale oțet și apă. 

Soluția se lasă să acționeze câteva minute, după care se șterge cu o lavetă curată, confecționată din microfibră. 

După, se presară pe aragaz bicarbonat de sodiu pe zonele greu de eliminat și se lasă să se înmoaie preț de câteva minute înainte de a fi eliminată cu un burete curat.

De asemenea, trebuie să știi că grăsimea de pe aragaz mai poate fi eliminată și cu ajutorul unei alte soluții. Această modalitate de a șterge mâncarea arsă folosește tratamentul cu abur. Se înmoaie un prosop din microfibră în apă fierbinte și apoi se stoarce bine.

Prosopul se pune pe bicarbonatul de sodiu care a fost presărat în prealabil pe aragazul murdar. Se așteaptă 15 minute pentru a se înmuia resturile alimentare. Petele se îndepărtează cu un burete care nu zgârie.

Indicat ar fi ca aragazul să se șteargă după fiecare gătire. În felul acesta gospodinele nu vor depune eforturi majore la curățare. Resturile proaspete se elimină cu un prosop curat și ușor umezit în apă sau altă soluție care nu strică suprafața electrocasnicului din bucătărie.

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here