Zilele ploioase sunt un coșmar pentru șoferi. Asfaltul este alunecos, iar vizibilitatea redusă de ploaia ce lovește parbrizul, sau de condensul ce se formează. 

Desigur, mașini până la generații cu mult anterioare au funcția de dezaburire, dar ce facem dacă nici această funcție nu ne ajută foarte mult?

Există un procedeu foarte simplu, și ne costă mai puțin de câțiva lei și durează câteva minute. Tot de ce avem nevoie sunt niște cârpe cu microfibră, apă și un cartof, scrie adevărul.ro.

Primul pas pe care trebuie să-l îndeplinim este să ne asigurăm că parbrizul este curat. În cazul în care nu este foarte curat, putem rezolva rapid cu ajutorul microfibrei și niște apă. Următorul pas este să luăm cartoful proaspăt tăiat și să ungem cu grijă întreaga suprafață a parbrizului.

La început, poate părea în contiunare încețoșat, însă odată ce se usucă parbrizul, va arăta ca înainte. Amidonul din cartof întins pe parbriz împiedică acumularea umezelii la suprafață și reduce posibilitatea formării de gheață sau rouă.

„Poate suna neobișnuit, dar frecarea părții tăiate a unui cartof de parbriz poate face o mare diferență. Amidonul formează o peliculă protectoare care împiedică lipirea umezelii de suprafață, astfel încât gheața nu se formează ușor peste noapte”, a declarat un expert de la dealerul britanic de mașini second hand.

De asemenea, expertul declară că poate fi unsă și suprafața exterioară a parbrizului, formându-se un strat rezistent la apă, care împiedică apa să se concentreze pe suprafața sticlei.

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here